Home Nieuws In medialand heet Ajax – PSV: gedeclasseerd en afschminken

In medialand heet Ajax – PSV: gedeclasseerd en afschminken

1127
0

Ajax – PSV was bepaald geen hoogstaande wedstrijd maar een zogenaamde vechtwedstrijd of juist een rugbywedstrijd.

De bovenliggende partij trok de zege verdiend over de streep. Daar is men het meteen na Ajax – PSV wel over eens, bleek uit de verschillende commentaren. De kranten concludeerden na afloop van de topper in de Johan Cruijff Arena dat de wedstrijd niet bepaald een schouwspel was maar er wel harde conclusies konden worden getrokken. Ook met het aanstaande WK voor de deur zijn de kranten hard voor de spelers van Ajax, die niet of nauwelijks in vorm zouden zijn.

Daarentegen worden Luuk de Jong, Cody Gakpo en Xavi Simons op de troon gezet door de Telegraaf en AD Sportwereld. ‘Louis van Gaal moet veel gezien en geleerd hebben tijdens Ajax – PSV, koppen de kranten over de topper. Ook onder de analisten zijn de kritieken niet mals te noemen. In de studio van ESPN worden scherpe bewoordingen gebruikt over de wedstrijd. PSV zou Ajax hebben gedeclasseerd en hebben afgeschminkt’, stelt bijvoorbeeld Kenneth Perez vast.

Arnold Bruggink, Marciano Vink en Kenneth Perez waren dan ook op geen enkele manier te spreken over het spel van Ajax tegen PSV. Volgens de analisten bij ESPN mist voornamelijk de eenheid bij de Amsterdammers.

“Het zijn allemaal eilandjes en ze doen allemaal wel wat, maar het is gewoon echt geen team”, zegt Bruggink. Perez ziet ook andere redenen. “Je hebt een mindere trainer en een mindere selectie dan vorige jaren. Daarom ben je nu van het niveau Europa League. Jongens die vroeger de sterren waren zitten nu op de bank of spelen minder. Je moet gewoon accepteren dat dit nu de realiteit is voor Ajax”, is Perez hard voor Alfred Schreuder.

Marciano Vink denkt dat de eenheid een van de grootste struikelblokken is voor de equipe van trainer Alfred Schreuder. “Je hebt met name verloren in de echt grote duels. Dan moet je opereren als een team en elkaar kunnen vertrouwen. Als je gewoon je afspraken nakomt dan kun je nooit zo verliezen. Ajax heeft simpelweg te weinig voetbal gebracht en positioneel klopte er ook niet veel van. Bij PSV was het strijdplan wel goed en gingen ze ook voor elkaar door het vuur”, zag Marciano Vink.

Perez vond de vele opstootjes tekenend voor de wedstrijd. Pure frustratie vanuit Amsterdamse kant denkt de analist te wteten. “Ajax werd echt gedeclasseerd dus dan komt er wel wat frustratie bij kijken natuurlijk. Je bent echt afgeschminkt vandaag. Mensen op de goede plek is enorm belangrijk en dat heeft PSV gewoon vele malen beter gedaan.”


Vorig artikelVeerman reageert gevat op opstootjes én vragen over geloof in de landstitel: ‘Ik geloof erin, jij ook?’
Volgend artikelNOS analisten onder de indruk van typische WK speler Xavi Simons: ‘Dit is zo’n geweldig joch’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in