Home Nieuws In Leipzig zijn ze even niet zo blij met Angeliño

In Leipzig zijn ze even niet zo blij met Angeliño

1798
0

Met vier goals en zes assists is Jose Angelino bepaald geen waterdrager bij Red Bull Leipzig.

Toch is Angelino momenteel even niet zo geliefd bij zijn trainer Nagelsmann. De Spanjaard communiceert teveel in de media over zaken die niet in de media gecommuniceerd zouden moeten worden. Althans, dat is de lezing van zijn trainer.


Angeliño is net als veel andere voetballers wel een type dat graag communiceert via sociale media. Ook nieuws rond blessures en het herstel daarvan communiceert de Spanjaard graag via sociale media.

Juist dat zint Nagelsmann niet. De jonge moderne Duitse trainer heeft liever dat dit soort zaken intern blijft, zodat tegenstanders niet wijzer worden gemaakt dan ze al zijn. ‘Deel liever geen zaken die niet positief zijn of die ruimte laten voor interpretatie. Als je het uitmaakt met je vriendin, doe je dat toch ook niet via een sms’je?’

‘Er zijn trainers zat die hier niet zo ontspannen mee omgaan. Ik ga er ontspannen mee om en ben niet iemand die een boete oplegt. Maar hij moet dit wel leren voor de toekomst’, zegt hij wijzend naar Angelino tegen het Duitse voetbalblad.

We zijn er blij mee dat hij terug is’, zegt Nagelsmann tegen Kicker. ‘Toch zijn er nog wel dingen die hij moet leren. Bijvoorbeeld om goed om te gaan met blessures en om zijn emoties te kanaliseren. In voetballend opzicht doet hij het perfect, maar in revalidatiefases kan hij zich nog verbeteren. Hopelijk loopt hij geen blessures meer op, dan hoeven we ons daar niet meer mee bezig te houden.’