Home Nieuws In Enschede lijkt Shurandy Sambo niet meer zo welkom als voorheen te...

In Enschede lijkt Shurandy Sambo niet meer zo welkom als voorheen te zijn

1541
0

Shurandy Sambo is in Enschede nog weleens onderwerp van gesprek nadat de bijna beklonken transfer op het laatst alsnog geen doorgang vond.

In de laatste weken en dagen van het zomerse transferwindow waren PSV en FC Twente het nagenoeg eens over een transfersom van 2 miljoen euro. De kans was daar voor FC Twente te kiezen. Het management van Sambo en Sambo zelf besloten anders en dus bleef de verdediger bij PSV.

In Enschede dacht men Sambo al bijna binnen te hebben toen zijn zaakwaarnemer besloot op het laatste moment de transfer alsnog te annuleren. De redenen waarom zijn nooit helemaal naar binnen gekomen. Sambo speelt momenteel nauwelijks bij PSV, en kwam ook nog niet tot een akkoord over een nieuw contract dus in Enschede heeft men wel een mening over Sambo gevormd gezien zijn huidige situatie.

Sambo lijkt wellicht te gaan kiezen voor een transfervrije status, hoewel de hoofdrolspeler zelf recent uitsprak daar niet op uit te zijn. In en rond Enschde gaan stemmen op een nieuwe poging voor Sambo te wagen aanstaande zomer. Verschillende clubwatchers bemoeien zich met die kwestie.

“Als je kijkt hoe Alfons Sampsted het doet momenteel”, begint clubwatcher Leon ten Voorde bij het programma De Ballen Verstand. “Naar behoren”, reageert collega Gerben Kuitert. “Maar ik denk wel dat Sambo iets meer heeft.” Ten Voorde is te spreken over Sampsted. “Ik vond het wel knap hoe Sampsted afgelopen zaterdag de Noorse dribbelaar van SC Heerenveen (Osame Sahraoui, red), met afstand de beste speler, afstopte. Ik heb hem niet gezien. Dat deed hij prima.”

Ten Voorde denkt dat FC Twente het wel gehad heeft met Sambo na de perikelen van afgelopen zomer: “Ik denk dat ze bij FC Twente wel een beetje een onbehaaglijk gevoel hebben overgehouden aan hoe alles is verlopen met Sambo en zijn zaakwaarnemer”, klinkt het.

Kuitert: “Die zaakwaarnemer hoef je niet op te stellen.” Ten Voorde: “Maar voetballers mogen zelf ook wel nadenken.” Kuitert: “Hij heeft zich gewoon laten paaien door PSV-trainer Peter Bosz.”

Ten Voorde reageert met stevige woorden: “En dat is dom. Ieder weldenkend mens die het voetbal volgt wist dat het heel dom is. Hij hoeft niet naar FC Twente te gaan. Dat is zijn eigen keus. Maar je moet niet denken dat je bij PSV minuten gaat maken.” Sambo mocht tot nu toe vier keer invallen bij PSV. Ten Voorde: “En verder dan invalbeurten gaat hij niet komen”, aldus de uitgesproken FC Twente-watcher over Shurandy Sambo.

De Tukker gaat verder en gebruikt nog meer woorden over de toekomst van Sambo. “Ieder mens moet zijn eigen keuzes maken. Hij is komende zomer transfervrij en dat management denkt: lekker transfervrij de deur uit en tekengelden. Bij FC Twente krijgt hij niet wat hij ongetwijfeld in het buitenland kan krijgen, en ook met tekengelden. Ik moet nog zien of hij naar FC Twente gaat”, aldus Ten Voorde over PSV’s rechtervleugelverdediger Shurandy Sambo.


Vorig artikelPSV-watcher trekt vergelijking met Gakpo en verwacht meer van Noa Lang in Europese wedstrijden
Volgend artikelKoeman belde Bosz over niet geselecteerde Jerdy Schouten: ‘Nee, ik ben niet verrast’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in