Home Nieuws In een week tijd verliest PSV door Sangaré en wint het door...

In een week tijd verliest PSV door Sangaré en wint het door Sangaré: ‘Hij is bevrijdt door vertrek Rosario’

1928
0

Ibrahim Sangaré is het gespreksonderwerp van dit weekend na zijn prachtige uithaal tegen Sparta, die PSV meteen wist te bevrijden van de stand in de wedstrijd.

Zijn wonderschone doelpunt betekende voor PSV de bevrijdende 1-0 maar het doelpunt verdiende meer dan alleen de voorspong op het scorebord. De actie voorafgaand aan de 1-0 was typerend voor de ontwikkeling die de middenvelder weet door te maken. Het was wel een roerige week voor de Ivoriaan want in Tilburg werd zijn spel bekritiseerd door de winnende treffer van Willem II. Het was weliswaar een fout van Drommel maar het was Sangaré die de bal te ver voor zich uit wist te spelen.

De Ivoriaan herstelde zich behoorlijk van zijn fout in Tilburg want zijn spel in en tegen Graz was prima te noemen, los van de prachtige goal die hij tegen Sturm Graz maakte. Roger Schmidt is in ieder geval groot fan van de Ivoriaan, die hij vrijwel wekelijks meteen als eerste op het wedstrijdformulier zet.

De krachtige middenvelder levert wel nog te vaak de bal in omdat er onnodig meters worden gemaakt met de bal aan de voet. Dat is duidelijk een aspect waar nog aan gewerkt moet worden. Met name in de wedstrijden tegen Benfica leverde Sangaré de bal vaak in. Het gaat net te ver om het verlies van PSV in Tilburg op te hangen aan de fout van Sangaré maar een grote rol speelde het wel. Dus het gaat ook te ver om te stellen dat PSV door de goal van Sangaré wint van Sturm Graz maar bepalend was het wel, zoals enkele dagen de goal van Sangaré ook bepalend is voor de winst op Sparta. Ibrahim Sangaré speelt een steeds grotere rol in het elftal van Roger Schmidt, die op zijn beurt niet te spreken is over de kritiek aan het adres van de middenvelder.

Schmidt ziet de oorzaak daarvan in een typisch Nederlands oordeel waarbij te veel gefocust werd op zijn spel in balbezit. ‘Zulke spelers moeten iedereen overtuigen, maar ik denk dat hij nu wel veel waardering krijgt voor zijn prestaties. Iedereen weet nu ook wel dat hij een cruciale speler voor ons is’, besluit Schmidt over zijn middenvelder. Ondertussen vallen de analisten over elkaar heen als het over de kwaliteiten van Sangaré gaat.

Zondagavond was de conclusie in ieder geval eenduidig. Ibrahim Sangaré maakt grote stappen voorwaarts, is vrijwel onmisbaar voor PSV en lijkt ook bevrijdt te zijn door het vertrek van Pablo Rosario, stellen de analisten van ESPN vast.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here