Home Nieuws In deze vorm is Wijnaldum niet eens goed genoeg voor PSV, Italianen...

In deze vorm is Wijnaldum niet eens goed genoeg voor PSV, Italianen hard na zeer zwakke invalbeurt

1721
0

AS Roma heeft de Europa Leaguefinale van het jaar 2023 verloren van Sevilla FC, eerder dit jaar tegenstander van PSV in tussenronde van de Europa League.

Met een betere defensie, lees centrale verdedigers, had PSV het tweeluik met de Spanjaarden ‘gewoon’ gewonnen, is onze stellige overtuiging. Wel moet gezegd worden dat het aanvalsspel van de Spaanse cupfighter zeer verzorgd te noemen was in de wedstrijd tegen AS Roma. De ploeg van Mourinho werd zo nu en dan weggetikt op alle delen van het veld. Een gegeven waar invaller Wijnaldum ook niets meer aan kon veranderen.

De finale van de Europa League 2022/23 is er een om heel snel te vergeten voor Georginio Wijnaldum. Mourinho had geen plek in de basis voor Wijnaldum ingeruimd maar zijn invalbeurt was dramatisch te noemen. Dat resulteerde in fikse kritieken van de Italiaanse kranten.

Het woord verloren geldt niet alleen voor AS Roma maar in een andere context ook voor Georginio Wijnaldum. De middenvelder, inmiddels weer topfit liep er verloren bij op het middenveld van AS Roma. Wijnaldum werd nauwelijks in stelling gebracht door zijn ploeggenoten en werd vaak zelfs overgeslagen. Het was schrijnend om te zien want normaal gesproken heerst en verdeeld Wijnaldum op het middenveld. Overigens viel er in uitwedstrijd van Oranje tegen Frankrijk in Stade France ook al best wat aan te merken op het spel van Wijnaldum, die ook toen niet of nauwelijks in het stuk voorkam. Toen verloor Oranje kansloos, waar AS Roma woensdagavond niet kansloos bleek.

Voetballend was de Romeinse ploeg wel minder dan Sevilla FC maar niemand minder dan Jose Mourinho heeft het in de vingers om zijn elftallen juist en soms bewust, minder te laten voetballen om er vervolgens toch met de prijs dan wel hoofdprijs vandoor te gaan. Als er een voetbalgod bestaat, heeft die god woensdagavond de regie gepakt. Een tikje chauvinistisch als we zijn als de concurrenten van ons PSV, Feyenoord en AZ in Europa acte de presence geven, viel het toch enorm tegen hoe schandalig de ervaren Jose Mourinho zich wist te gedragen na afloop van AS Roma – Feyenoord.

De haast immer sportieve Arne Slot werd na afloop in de spelerstunnel van het Stadio Olimpico schandalig uitgekafferd door Mourinho en één van zijn assistenten. De mogelijke voetbalgod stak woensdagavond wellicht een stokje voor dat achterlijke gedrag en gunde de Europa League aan Sevilla FC.

In het kleine uur dat hij uiteindelijk meedeed, had de voormalig PSV’er slechts vijftien balcontacten. Zijn passnauwkeurigheid was 69 procent en opvallend genoeg, won hij geen enkel duel. Italiaanse kranten halen hard uit naar de middenvelder. Corriere dello Sport en La Gazzetta dello Sport gaven hem het cijfer 5, waar de Romeinse krant Il Romanista hem een 4,5 wist toe te bedelen.

In deze vorm is de bij PSV nog altijd populaire middenvelder geen meerwaarde voor de club te noemen. Marcel Brands onderhoudt al jaren warme banden met Wijnaldum maar om ook bij PSV eventueel van meerwaarde te kunnen zijn, dient de voormalig aanvoerder van de club nog een paar stappen voorwaarts te zetten.


Vorig artikelNiet alleen na Twente – PSV dacht Ruud van Nistelrooij aan stoppen, Van Nistelrooij gruwelde na uitwedstrijd in Sevilla
Volgend artikelHarde kritiek of een normale conclusie? ‘We weten eigenlijk nog niet wat Earnest Stewart wil met PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in