Home Columns In de zoektocht naar een linksback is het allemaal net niet: PSV...

In de zoektocht naar een linksback is het allemaal net niet: PSV stoeit in Milaan met zichzelf

4020
0

PSV heeft dringend behoefte aan een linksback maar de gedroomde speler is nog altijd onderdeel van AC Milan.

‘John de Jong is onderweg om voetbalzaken af te ronden’, zei Faber afgelopen woensdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van PSV in het eigen stadion. Faber wilde niet zeggen of de Jong in Milaan was maar iedereen die de club volgt weet van het verblijf van John de Jong en Peter Fossen in de stad in het noorden van Italië. Faber is nu eenmaal een man van veel woorden maar weinig inhoudelijke uitspraken. Het wordt hem vergeven in de uiterst moeilijke periode die de club door weet te maken.

Inmiddels is het bijna weekend en Ricardo Rodriguez is nog altijd geen speler van PSV. Allerlei geruchten doen de ronde maar feit is dat PSV al weken schaakt op een speler die geen keuze weet te maken tussen twee clubs die naar zijn diensten dingen. Het is typisch voor PSV dit seizoen; het is allemaal net. Toni Lato was het niet, Olivier Boscagli is het net niet, Michael Sadilek speelde soms redelijke wedstrijden maar is het ook net niet.

Ondertussen is het met de Zwitserse international Rodriguez ook allemaal net niet. Het is exemplarisch voor het PSV seizoen 2019-2020. Dan schrijft het ED weer dat PSV opnieuw ruimte zoekt om Rodriguez te halen en enkele uren later is Fenerbahce weer de club die de Zwitser weet over te halen; het is allemaal net niet.

PSV stoeit in Milaan niet met AC Milan, Fenerbahce of Rodriguez maar met zichzelf. Een kleine week met twee directieleden wachten in Milaan is een teloorgang en een flinke opdoffer voor iedere club die zichzelf respecteert. PSV wist in september, na zes weken in seizoen 2019-2020 al, dat het geen succes zou worden wat de linksback positie aangaat. Hoe pijnlijk is het dan dat je halverwege januari 2020 dagen achtereen moet wachten en moet stoeien met een Italiaanse middenmoter en een failliete Turkse club, om reservespeler Ricardo Rodriguez op huurbasis over te kunnen nemen?
Toch zijn we benieuwd naar de kwaliteiten van de Zwitser want er zeker sprake van een ervaren speler met aanvallende intenties en scorend vermogen.

Ernest Faber blijft ondertussen hopen maar de beste optie voor de linksback positie die tevens het makkelijkste in te passen is, luistert naar de naam Nick Viergever. In de thuiswedstrijd tegen Zwolle liet Viergever zien hoe een linksback hoort te spelen. Na enkele jaren geen minuut op die positie te hebben gespeeld, kostte het de stabiele en ervaren verdediger geen enkele moeite om op die positie een meerwaarde te zijn. Helaas is Viergever dit weekend geschorst en moet hij de wedstrijd in Venlo aan zich voorbij laten gaan. Kortom: het is allemaal net niet. Maar in het geval van de beste optie Nick Viergever, is daar even niets aan te doen. Wij kijken dan ook uit naar de rentree van PSV’s nieuwe linksback Nick Viergever.

“Het is wel wenselijk dat we een echte linksback krijgen die er van nature kan spelen”, benadrukte Faber, die Nick Viergever in de laatste competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle als vleugelverdediger gebruikte. “Nu zijn er alleen jongens die normaal niet op die positie spelen. Het is aan de club, ik hoop dat er nog iemand kan komen”, aldus Faber.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here