Home Nieuws In de Verenigde Staten weet men: ‘Hoe speel je Luuk de Jong...

In de Verenigde Staten weet men: ‘Hoe speel je Luuk de Jong uit de basis?’

1942
0

De toekomst van Ricardo Pepi bij PSV. Daar behoeven we natuurlijk niet heel ingewikkeld over te doen. Zolang Luuk de Jong deze vorm blijft etaleren, is het perspectief voor Pepi bij PSV gering.

Natuurlijk heeft de club alle vertrouwen in de ontwikkeling en toekomst van Pepi bij PSV maar vooralsnog ziet het er niet heel gunstig uit voor Pepi als we de kansen op speeltijd analyseren. Luuk de Jong is op 33 jarige dusdanig belangrijk voor PSV en ook dusdanig fit, dat er gerust nog twee jaar aan zijn carriere bij PSV kan worden toegevoegd. Is Ricardo Pepi bereid zo lang te wachten op een gunstiger perspectief bij PSV?

Of Luuk de Jong nog twee jaar kan excelleren voor PSV valt ook nog maar te bezien maar de conclusie trekken dat Luuk de Jong de PSV-kar niet neer zou kunnen trekken op de manier zoals hij dat nu doet, is te voorbarig. Kortom, wat is het perspectief voor Pepi? Ook in de Verenigde Staten weet men inmiddels dat Luuk de Jong niet zomaar uit de basis kan worden gespeeld.

Gregg Berhalter, bondscoach van de Verenigde Staten, heeft wel nog altijd veel vertrouwen in Pepi, ondanks de concurrent van Luuk de Jong. De cijfers liegen niet, de statistieken ook niet want Pepi is nog geen wedstrijd in de basis begonnen sinds zijn komst naar Eindhoven afgelopen zomer.

Berhalter begrijpt het. De gelouterde bondscoach beseft maar al te goed waarom Pepi nog niet veel aan spelen toe komt. “Het ding hier is: hoe speel je een speler als Luuk de Jong uit het elftal? Want het enige wat hij doet, is scoren”, zegt de bondscoach tegen Voetbal International. Pas als De Jong minder scoort, ontstaan er volgens Berhalter kansen voor Pepi. “Dan moet hij die grijpen.”

Berhalter gaat verder: “Maar op dit moment begrijp ik de coach volledig”, wijst hij naar Peter Bosz. “Natuurlijk stelt hij de speler op die iedere wedstrijd scoort. Dat is normaal. Rico moet geduldig zijn, hij is nog heel jong”, aldus de bondscoach van de Vernigde Staten, die recent tussen de regels door ook liet blijken dat het definitieve doorbreken van Pepi in het internationale voetbal geenszins een zekerheid te noemen is.

Berhalter vindt vooral dat Pepi voorlopig nog vooral goed moet kijken naar diens concurrent. “Ik zeg Ricardo dat hij moet leren van Luuk de Jong. Rico kan leren hoe hij ballen moet aanvallen in het strafschopgebied. Dat is Luuks kracht. Dus praat ik daar met hem over, vraag hoe hij ruimte voor zichzelf creëert. De Jong heeft specifieke kwaliteiten waar Rico van kan leren.”


Vorig artikelPSV-fan geniet van ontmoeting Gakpo en Dumfries bij Oranje: ‘Dit is toch prachtig’
Volgend artikelVeerman spreekt zich opnieuw uit: ‘Journalisten beginnen er altijd over’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in