Home Nieuws In de slotweken van het seizoen gaat het bij PSV over een...

In de slotweken van het seizoen gaat het bij PSV over een gebrek aan mentaliteit

723
0

Iedere speler van de goedbetaalde selectie van Roger Schmidt beseft hoe belangrijk de tweede plaats voor de club is.

Toch was dat gisteren niet te zien tijdens PSV – Heerenveen. De voorsprong van de Friezen schudde PSV wakker maar overall was het te weinig wat PSV bracht. Dit tot ergernis van de coach, die na afloop zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken stak. Dus is het een wrange conclusie dat het in de slotweken van het seizoen PSV over een gebrek aan mentaliteit gaat.


Uiteraard maakt het gehele elftal zich daar schuldig aan maar het gebrek aan duelkracht, het weinig druk zetten bij de eerste goal van Heerenveen en het gesjok van aanvoerder Pablo Rosario doet pijn aan de ogen en roept veel irritatie op.

“We hadden in de eerste helft niet de juiste intensiteit, energie en mentaliteit”, zei Schmidt voor de camera van ESPN. “Het was voor mij een verrassing dat we zo slecht begonnen, want er waren totaal geen voortekenen dat we zo zouden spelen als we vandaag hebben gedaan. Het leek er echt op alsof we er te makkelijk over dachten en daar moeten we de komende week over praten.”

Heerenveen miste in het Philips Stadion met Henk en Joey Veerman twee belangrijke krachten, maar toch profiteerden de Friezen van het mindere spel van PSV door fel te acteren en brutaal te voetballen. “Ondanks het ontbreken van dat tweetal blijft Heerenveen een sterke ploeg”, meende Schmidt. “Zij profiteerden ervan dat wij vandaag niet het benodigde niveau hadden.”

“Ook dat was weer een voorbeeld dat we niet op het juiste niveau waren vandaag. Naast dat we op 60 procent drukzetten, stonden we totaal niet goed. Heerenveen kon daardoor hun gang gaan”, zei Schmidt.

“We moeten eerlijk zijn naar onszelf, als er mensen waren die dachten dat we gemakkelijk tweede zouden worden, dan weten diegene na vandaag dat het niet zo is. Het is voor de club heel belangrijk om tweede te worden en we hebben nu een week om ons voor te bereiden op de laatste drie duels.”


Facebook Comments