Home Nieuws In de Europese week bleek PSV een voorbeeld voor FC Twente én...

In de Europese week bleek PSV een voorbeeld voor FC Twente én de wedstrijdbespreking in Enschede te zijn

882
0

PSV maakte deze week in eigen huis een goede beurt tegen het Oostenrijkse Sturm Graz en lijkt de winstpartij in Graz aanstaande dinsdag een positief vervolg te kunnen geven.

De behaalde punten voor de UEFA-coëfficiëntenlijst zijn momenteel goud waard gezien de overwinningen van de Nederlandse clubs in Europa. In navolging van AZ en FC Twente wist ook PSV de eerste wedstrijd van het eerste tweeluik met succes te doorstaan. Hoewel de punten in de voorronden wel door de helft worden gedeeld, zijn de winstpartijen van zowel PSV, AZ en FC Twente zeer welkom om de vijfde positie op de ranglijst vast te houden.

PSV werkt inmiddels toe naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en kan daarna net als AZ en FC Twente de goede Europese start een vervolg geven. Het spel en de wedstrijd tegen Sturm Graz maakte de nodige indruk deze week. Ook in Enschede, waar Twente het Conference League-duel met Riga FC op de agenda had staan. Trainer Joseph Oosting bleek de wedstrijd tussen PSV en Sturm Graz gebruikt te hebben in zijn bespreking richting het duel tegen Riga FC.

“We zitten eigenlijk nog middenin de voorbereiding, dat moet je niet vergeten. Wij moeten in de wedstrijden al onze spiervezels aanboren, om het maximale te halen. Normaal gesproken haal je de spelers in deze fase wat eerder uit of geef je ze even rust”, aldus Oosting, die een verwijzing naar de voorbereiding van PSV maakte, die redelijk kort was dit jaar na de eerste training op 3 juli.

Oosting ging verder en bekende met veel interesse naar PSV te hebben gekeken. “Ik denk niet in problemen. We hebben genoeg kwaliteit om de geblesseerde spelers op te vangen”, aldus de trainer, die een goede uitgangspositie wil creëren. Daarbij wees de trainer naar PSV, dat dinsdag Sturm Graz met 4-1 versloeg in een wedstrijd waarin het de nodige energie wist te leggen. Oosting genoot met name van de hoge intensiteit en het soms sublieme korte combinatiespel wat PSV op de mat wist te leggen.

“We hebben nog wel even met een schuin oog naar PSV gekeken, die hebben het thuis hartstikke goed gedaan. Daar heb ik bij de jongens wel even aan gerefereerd. We moeten proberen om het thuis zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen”, aldus FC Twente trainer Oosting.


Vorig artikelAnalisten balen van Ramalho én Benítez maar genieten van Isaac Babadi, die op weg is naar Jong Oranje
Volgend artikelRonald de Boer geniet van het nieuwe PSV, dat ’titelfavoriet’ is: ‘PSV wordt er niet zwakker op’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in