Home Nieuws In de Eredivisie vlot het nog niet maar in Europa en voor...

In de Eredivisie vlot het nog niet maar in Europa en voor Israël loopt Zahavi nagenoeg één op één

193
0

PSV wil mee in de race om de landstitel en dus werd er flink geïnvesteerd in de selectie, die toch al niet bepaald kwalitatief arm was.

Eran Zahavi lijkt bijna zeker te weten dat hij tot scoren komt in een Europese wedstrijd voor PSV. En dus nodigde hij een grote groep familie en vrienden uit voor de eerste thuiswedstrijd van PSV tegen Galatasaray (zie foto). En Zahavi vond uiteraard weer twee keer het net die glorieuze Europese avond.

Woensdagmiddag werd bekend dat PSV Eran Zahavi 4 miljoen euro aan tekengeld betaalde voor zijn twee jaar lopende contract in Eindhoven. Het mag met recht een miljoenensalaris worden genoemd. Is Zahavi de vele miljoenen waard?

Dat is een lastige vraag die een al even zo lastig antwoord heeft. In Europa schiet Zahavi voor PSV namelijk wel met scherp en loopt hij bijna 1 op 1. Als en dan tellen niet maar het afgekeurde doelpunt in Lissabon tegen Benfica en de bal op de lat in het returnduel in Eindhoven hadden ervoor gezorgd dat Zahavi 1 op 1 had gelopen wat zijn productie voor PSV in Europa betreft. In de Eredivisie is het iets minder rooskleurig gesteld voor Zahavi. In de Eredivisie scoort de spits in nagenoeg de helft van de wedstrijden die hij voor PSV speelt.

Zahavi schiet geregeld met scherp, dat is in ieder geval zeker. De topspits kroonde zich dinsdagavond tegen Moldavië (2-1 winst) tot topscorer aller tijden van Israël. De 34-jarige spits maakte in het WK-kwalificatieduel zijn 33e goals in 69 interlands, waarmee hij het record van oud-aanvaller Mordechai Spiegler (32 goals) verbrak.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here