Home Nieuws In de catacomben van het stadion waar hij groot werd, wijst Bergwijn...

In de catacomben van het stadion waar hij groot werd, wijst Bergwijn naar de PSV-fans en haalt hard uit naar de media

45047
2

We hebben te doen met Steven Bergwijn. De door PSV opgeleide aanvaller voelde zich als een vis in het water bij PSV maar zijn carriere is eigenlijk in het slop geraakt.

Er zat Steven Bergwijn na afloop van PSV – Ajax veel dwars, bleek uit zijn woorden. De aanvoerder van de Amsterdammers liep feitelijk leeg toen hem gevraagd werd naar de wedstrijd in het Philips Stadion. De aanvaller wees meermaals naar de PSV fans die achter de ploeg gingen staan en er dus mede voor verantwoordelijk waren dat zijn ploeg verslagen werd.

De goede eerste helft ten spijt, werden Ajax en Bergwijn overklast in het tweede bedrijf. Bergwijn zag zijn elftal en collega’s door de ondergrens zakken en constateerde dat de wedstrijd in de tweede helft mede door het stadion en de fans die achter PSV gingen staan verloren werd. Maar er was nog meer.

Want Steven Bergwijn is namelijk ontstemd en bepaald niet te spreken over de discussie ‘in de media’ rondom zijn aanvoerderschap bij Ajax. Sinds dit seizoen is Bergwijn officieel aanvoerder van Ajax. Na afloop lucht Bergwijn zijn hart en laat hij weten dat hij boos is. Verslaggever Joep Schreuder moet het ontgelden.

“Ik vind het natuurlijk een eer om de band te dragen, maar vanaf dag één dat ik hem heb zijn de media al bezig met de vraag of ik een goede aanvoerder ben”, begint zeer geïrriteerde Bergwijn. “Er worden alleen maar bommetjes gegooid. Jullie media zijn bezig met onrust creëren. Wat maakt een aanvoerder een goede aanvoerder? Zijn jullie erbij in de kleedkamer? Nee toch? Waarop baseren jullie het? Hoe ik rondloop op het veld? Ik ben er een beetje klaar mee. Vanaf dag één zijn jullie al bommetjes aan het gooien en onrust aan het creëren. Nu ben ik er wel een keer klaar mee.”

Joep Schreuder gaat vervolgens verder over de vermeende interesse van diverse clubs uit Saudi-Arabië. Ook vragen over een transfer naar het Midden-Oosten hoort Bergwijn liever niet. “Onzin. Dat is wat ik zeg: bommetjes gooien, daar zijn jullie goed in.”

De verslaggever van de NOS gooit nog wat olie op het vuur en vraagt aan Bergwijn: “Een aanvoerder gaat zijn club toch niet in de steek laten?” Bergwijn: “Wat ik zeg: bommetjes. Daar zijn jullie goed in?, aldus Steven Bergwijn, die uitgerekend in de catacomben van het Philips Stadion, daar waar hij groot werd, genadeloos hard uithaalt naar de media.


Vorig artikelEindhovenaar Van den Boomen in perszaal geïrriteerd door AT5, degradatiespook in Philips Stadion gaat de wereld over
Volgend artikelPOLL | De 5-2 winst op Ajax:

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in