Home Nieuws Toch even ongemakkelijk | Het nieuwe treffen tussen Peter Bosz en Kenneth...

Toch even ongemakkelijk | Het nieuwe treffen tussen Peter Bosz en Kenneth Perez

3141
0

Een klein relletje was het wel, zo net na de eerste en waarschijnlijk enige nederlaag van PSV dit seizoen. Bosz sprak zich uit, analist Kenneth Perez vond daar iets van.

Bosz zei in Nijmegen voor de camera’s van ESPN dat hij PSV ‘hautain’ en ‘arrogant’ vond spelen tegen NEC. Perez, aanwezig in het Goffertstadion, stond als analist aan de zijlijn tijdens het interview. Toen Bosz weg was, trok Perez stevig van leer. Volgens Perez was het ‘makkelijke taal’ en ‘het spel van de trainer’. Daar heeft Bosz zich flink aan gestoord, zo zei hij op de persconferentie van maandag. “Ik heb me er kapot aan geërgerd”, zei Bosz richting Perez.

“Ik snap wel dat hij het irritant vindt”, zegt Perez enkele dagen later bij Voetbalpraat. “Maar hij legde er zó de nadruk op, terwijl het niet het geval was”, doelt hij op de woorden ‘hautain’ en ‘arrogant’, die Bosz gebruikte. “Zijn speler, die naast hem zat op de persconferentie (Jerdy Schouten, red.), nam er ook afstand van. Maar ik snap dat het vervelend is dat mensen dat vinden en ik snap heel goed wat hij zegt; dat ik er naast stond en hem weg heb laten lopen.”

Perez legde vervolgens rustig en met begrip voor de mening van Bosz uit waarom hij Bosz op het moment van het interview geen vraag stelde. “Na de wedstrijd gaan wij de catacomben in. Dan komt een speler of een trainer en gaan wij als analisten uit de uitzending. Dan heb je geen rol. Ik stond erachter en eigenlijk wil je erin. Maar je hebt geen microfoon, dus je kan er niet in.” Perez had het graag anders gezien. “Ik had graag met hem willen discussiëren. Maar dat was niet mogelijk, helaas. Hij zag dat ik geen onderdeel van de uitzending was”, aldus Kenneth Perez enkele weken geleden.

Zaterdagavond voor de wedstrijd tussen PSV en Vitesse troffen de twee elkaar voor het eerst na het duel in Nijmegen en de opvolgende discussies weer aan de desk van ESPN. Het werd enigszins ongemakkelijk want ESPN-presentator Milan van Dongen gooide duidelijk olie op het vuur. Peter Bosz leek even vinnig te reageren maar bleef bij zijn standpunt.


Vorig artikelKomt PSV in de markt voor Japanse smaakmaker? ‘Zeker goed genoeg voor PSV’
Volgend artikelZelfkritische Bosz kraakt beslissing aangaande ‘basisspeler’ Mauro Júnior: ‘Helemaal onterecht en onbegrijpelijk’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in