Home Nieuws In beeld: De treffer van Ricardo Pepi tegen Mexico | Dankbare spits...

In beeld: De treffer van Ricardo Pepi tegen Mexico | Dankbare spits toont grote mate van collegialiteit in Groningen

1871
0

Hoewel er nog niets rond is en een transfer wellicht nog ver weg lijkt, kunnen we er toch al gerust rekening mee houden dat Ricardo Pepi zichzelf binnenkort PSV’er mag noemen.

Wat is momenteel de status rond de gewilde Amerikaanse spits van Augsburg? PSV zou heden ten dage in onderhandeling zijn met de werkgever van Augsburg, waar Feyenoord op de achtergrond nog altijd sluimerende interesse toont in de handtekening van de talentvolle spits uit de Verenigde Staten.

Feitelijk wenst Augsburg Pepi aan zijn contract te houden omdat de aanvaller nu eenmaal over veel potentie beschikt. Tel daarbij dat er eerder een enorme transfersom op tafel gelegd is de spits los te weken van Dallas FC. Echter is Ricardo Pepi van mening dat een terugkeer naar de Duitse club geen optie meer is nadat ze hem maanden achtereen aan zijn lot hebben overgelaten.

Althans, dat is de lezing van de speler en zijn zaakwaarnemer. In Augsburg denken ze daar beduidend anders over. De uitgaande transfer zal op korte termijn gaan plaatsvinden maar PSV verwacht dat Augsburg water bij de wijn doet ten einde de transfer rond te maken. De onderhandelingen zijn in ieder geval gaande en er wordt door Duitse media gesproken over moeizame onderhandelingen, waar beide clubs wel verwachten er uit te zullen komen.

Ondertussen blijft de hoofdrolspeler zelf uiterts geconcentreerd en onverstoorbaar zijn werk doen en dat betekent belangrijk zijn voor zijn team en doelpunten maken. Ook tegen Mexico, een duel dat in een heuse schop- en vechtpartij wist te ontaarden, scoorde Pepi voor Team USA.

Tussen alle transferperikelen door liet hij nog wel weten dat hij hoopt op een snelle doorbraak tussen PSV en Augsburg. Mocht PSV straks de onderhandelingen succesvol weten af te ronden krijgt het een heuse doelpuntenmachine onder contract maar behalve dat ook een uiterst sociaal persoon getuige zijn recente speech in Groningen. Nadat hij vanuit FC Groningen een trofee in ontvangst mocht nemen als beste speler van het seizoen, wees hij uitgebreid naar collega-spelers en stafleden. Pepi toonde een grote mate van collegialiteit richting zijn oud-collega’s.


Vorig artikelVraagtekens Valentijn Driessen bij PSV rentree Georginio Wijnaldum
Volgend artikelDe carrière van Shurandy Sambo lijkt in een stroomversnelling te geraken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in