Home Nieuws In beeld | De analyse van Valentijn Driessen, die rept over géén...

In beeld | De analyse van Valentijn Driessen, die rept over géén én voldoende kansen

671
0

Valentijn Driessen kent na vele jaren het topvoetbal op de voet te volgen zo nu en dan best goede analyses maar evenzo vaak is het ook vrij tegenstrijdig wat de journalist meldt. Of zeg maar gerust ‘onnavolgbaar’.

Driessen begint nog positief door de spelopvatting van Peter Bosz te loven maar daarna verzandt Driessen in tegenstrijdigheden. Driessen is van mening dat Jerdy Schouten beter af is op het middenveld. “Ik vind dat Bosz er een prima spelopvatting op nahoudt, met Jerdy Schouten op de plaats van André Ramalho”, geeft Driessen in een video-item van De Telegraaf aan.

“En Joey Veerman ‘op zes’. Maar je gaat in die opstelling niet tot heel veel kansen komen”, aldus de journalist, die later in zijn betoog zegt dat PSV de gecreëerde kansen had moeten afmaken. Toegegeven, er waren een aantal mogelijkheden op grote kansen in plaats van direct grote kansen maar tegelijkertijd speelde de ploeg van Bosz in de eerste helft wel degelijke de nodige kansen bij elkaar.

Ook in de tweede helft bleek PSV de nodige kansen te kunnen creëren. Slap en zwak inschieten van Bakayoko en Luuk de Jong die in een kansrijke positie werd afgefloten voor het met de hand toucheren van de bal, konden genoteerd worden als kansen op een doelpunt.

Driessen gaat echter verder: “Ismael Saibari en Malik Tillman zijn uitstekende middenvelders, maar ze zorgen niet voor de creativiteit die Veerman wel heeft als hij naast Schouten staat”, concludeert de journalist. Maar is dat wel zo? Nee, geenzins want ook Saibari en Tillman zijn door hun techniek en extreem hoge handelinsgsnelheid in combinatie met het vermogen zowel een steekpass te geven als te kunnen afronden, wel degelijke spelers die kansen kunnen creëren.

“Dat is een gemis in de selectie van PSV, want iemand anders zou Schouten of Ramalho moeten kunnen vervangen in de achterhoede van PSV. Dan heb je het koppel Schouten-Veerman, wat Nederlands elftal-waardig is, dat uit elkaar gehaald wordt”, aldus Driessen, die binnenkort op zijn wenken bediend gaat worden door de terugkeer van Armel Bella-Kotchap.

Driessen is van mening dat PSV de heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League had moeten winnen. “Maar PSV heeft weinig kansen gecreëerd. Ze hadden de controle wel, maar PSV heeft nagelaten om kans te maken om te winnen. Hirving Lozano en Johan Bakayoko gaven niet thuis en ook Jordan Teze en Sergiño Dest gaven de voorzetten niet.”

“Luuk de Jong is de man die het moet doen, maar hij is dus niet in stelling gebracht”, gaat de journalist verder. “Hij moet de kansen krijgen, maar hij heeft er maar één gekregen. Dat cadeautje van de scheidsrechter. Die benut hij feilloos en daar staat hij dan ook voor. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid, maar verder heeft hij geen kans gehad”, aldus Driessen in onderstaande video, waarin hij ook enkele tegenstrijdigheden uit weet te spreken.


Vorig artikelWaarom Malik Tillman het cijfer 4 toebedeeld krijgt na PSV – Dortmund is een raadsel
Volgend artikelBosz sprak meteen na afloop met Dortmund-speler: ‘Als ik dat herhaal, gaan PSV’ers naast schoenen lopen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in