Home Nieuws In Amsterdam kijkt men mee richting duel om de Johan Cruijff schaal:...

In Amsterdam kijkt men mee richting duel om de Johan Cruijff schaal: ‘PSV slaapt nooit’

1680
0

Over enkele weken gaat het Eredivisieseizoen weer van start. Als vanouds zullen PSV en Ajax gaan uitmaken wie er met de schaal vandoor gaat.

Met nog een voorronde en een play-off voor de boeg, maakt PSV nog alle kans om het Eredivisieseizoen als Champions League deelnemer te gaan starten. In dat geval zijn beide titelkandidaten PSV en Ajax deelnemer aan het lucratieve toernooi van de UEFA.


In Amsterdam zijn voorronden niet aan de orde maar in Eindhoven wel. Niettemin kijkt men in Amsterdam al maanden aandachtig mee naar alle ontwikkelingen in en rond Eindhoven. De club ontving een kapitaalinjectie en schakelde al vroeg door op de transfermarkt. Het resulteert vooralsnog in een uitstekende voorbereiding en plaatsing voor de volgende voorronde van de Champions League.

In Amsterdam weet men dat PSV een doel heeft gesteld en dat doel is de titel terug naar Eindhoven halen. De feiten zijn nu eenmaal dat Ajax de afgelopen seizoenen de landstitel wist te veroveren en PSV kansloos liet. Tegelijk beseft men in Amsterdam ook dat hoe langer het duurt dat er in Eindhoven geen titel is veroverd, hoe sneller en sterker PSV weer terugkomt in de race.
De voorbereiding op het seizoen in Amsterdam is anders dan de voorbereiding in Eindhoven. Ajax speelt louter oefenwedstrijden en een echte test is er nog niet geweest. Goed of slecht? Er valt nog weinig over te zeggen behalve dat PSV een sterke fase kent in aanloop naar het onderlinge duel in de Johan Cruijff Arena van volgend weekend.

Erik Ten Hag is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in Eindhoven. De coach van de Amsterdammers ziet een sterk en fris PSV. Het Turkse Galatasaray had geen schijn van kans, zag ook ten Hag. De coach uit Twente vindt het vooral positief voor het Nederlandse voetbal. “Dat is heel erg goed voor het Nederlandse voetbal. Het is moeilijk om er na twee wedstrijden iets over te zeggen, maar het ziet er energiek uit bij PSV. En voor het Nederlandse voetbal is het hartstikke belangrijk dat niet alleen Ajax de punten haalt.”

PSV en Ajax zijn elkaars enige concurrenten in de Eredivisie. Dat is al tijden zo en dat zal nog tijden voortduren, weet ook Ten Hag. “De concurrentie slaapt nooit”, zegt Ten Hag over PSV. “Wij zijn drie jaar de nummer één, dan is het logisch dat er bij de concurrenten iets op gang komt om dat te doorbreken. Ergens komen is moeilijk, maar ergens blijven is vele malen moeilijker.”

PSV en Ajax strijden volgend weekend als nummer twee en een van de Eredivisie om de Johan Cruijff schaal. De wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena waar plaats is gereserveerd voor 1600 PSV fans.