Home Nieuws In Amsterdam is Ajax ook als verliezer altijd beter: ‘Wij waren beter...

In Amsterdam is Ajax ook als verliezer altijd beter: ‘Wij waren beter dan PSV’

5699
0

Ajax – PSV kende na afloop een duidelijk beeld van de wedstrijd maar daar denkt niet iedereen zo over.

Daley Blind heeft namelijk een andere wedstrijd gezien. Met een zuur gezicht verklaarde Blind de nederlaag zonder daarbij de hand in eigen boezem te steken. Er werd vooral gewezen naar zogenaamde externe oorzaken.

Dus ontstond er een tenenkrommend interview met Daley Blind na afloop van Ajax – PSV. De ervaren verdediger van de Amsterdammers werd zaterdagavond met zijn ploeg overlopen door PSV maar na afloop kreeg Blind het niet echt op de rails wat zijn analyse over de wedstrijd aanging.

Blind gooide er na afloop aloude clichés uit als ‘we zijn nog niet op volle fitness’, ‘wij zijn Ajax en kijken naar onszelf’, ‘wij waren beter dan PSV’, ‘we wilden het spel maken’. Blind liet in alles zien een slechte verliezer te zijn. Daley Blind vond Ajax wel scherp nog niet ‘op volle fitness’.

In Amsterdam geldt dan ook nog altijd de regel dat als je verliest je dan toch de betere ploeg bent. En dat is voor de rest van voetbalminnend Nederland toch altijd weer hilarisch om te moeten aanhoren.

Het tenenkrommende gesprek tussen Joep Schreuder namens de NOS en Daley Blind was voor Erik Ten Hag in ieder geval aanleiding om gewoon bij de feiten te blijven en uit te spreken dat PSV de betere ploeg was. Ten Hag zei na afloop dat de ploeg van zijn collega Roger Schmidt verdiende te winnen. Bekijk hier het interview:


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here