Home Nieuws In aanloop naar mooie wedstrijden: verplichte nummers op je PSV-playlist

In aanloop naar mooie wedstrijden: verplichte nummers op je PSV-playlist

906
0

In aanloop naar mooie wedstrijden: verplichte nummers op je PSV-playlist

Muziek speelt in deze eeuw een grotere rol in het voetbal. Dat zal komen door de mogelijkheid om altijd en overal je telefoon aan te kunnen sluiten, bijvoorbeeld op de speaker in de kleedkamer. In ieder geval is de tijd voorbij dat Theo Maassen – gekscherend, dat wel – de supporters het verwijt kon maken dat ze alleen maar ‘Eindhoven’ zongen, met de klemtoon foutief op de laatste lettergreep. Deze nummers horen thuis op je vaste PSV-playlist.

Guus Meeuwis – Brabant

Jaarlijkse vaste prik zijn de Groots met een zachte Gconcerten van PSV-fan van het eerste uur Guus Meeuwis. Komend jaar is het hopelijk weer mogelijk om erbij te zijn, want in het Philips Stadion live met Brabant meezingen, dat doet ongetwijfeld aan voetbal denken. De tickets voor ditfeestje dat onlosmakelijk met PSV verbonden is koop je dansnel, veilig en simpel op Global-Tickets.

Florian Senfter – Zombie Nation

Is het toeval dat Florian Senfter uit München komt, waar ex-PSV’ers als Arjen Robben en Mark van Bommel succesvolwaren? De goaltune die na elk PSV-doelpunt klinkt, is hoe danook een kort fragment van zijn techno-nummer, Zombie Nation uit 1999. Senfter werkte onder meer samen met Tiga, die we weer kennen van de hit Hot in here (so take off all yourclothes).

Tina Turner – Simply the best

Tina Turners krachtige powerpopsong Simply the best, naareigen zeggen geïntroduceerd door Dick Advocaat, doetdenken aan de tijden dat Luuk de Jong het team op sleeptouwnam en net zo lang door knokte totdat die felbegeerdewinnende viel. Of dat nou in de 91e, 93e of 96e minuut was, op een gegeven moment wisten de fans gewoon: straks isLuuk de reddende engel. Het nummer van Turner klinkt doorgaans voorafgaand aan thuiswedstrijden, maar als de punten binnen zijn zingt het nog wat lekkerder.

The White Stripes – Seven nation Army

Een universele voetbal-tune is de pakkende baslijn van Seven Nation Army van The White Stripes. Elke naam die er ritmischop past, wordt met deze melodie gezongen. Bijvoorbeeld Laa la, Eran Zahaaaavi. Deze trend is overgewaaid uit Engelandwaar regelmatig pop- en dancehits worden gebruikt om spelerstoe te zingen. Denk ook aan het hilarische Will Brigg’s on fireop de tonen van Gala’s Freed from desire. Een fan verzint het, zet het op YouTube en als het goed genoeg is, wordt hetopgepikt.

René en Willy van de Kerkhof en De DurbloazersIk ben Willy en gij René

Nou, vooruit, we zetten de zingende tweeling er ook bij, anders hebben ze misschien commentaar op deze lijst. Weweten intussen dat Willy en René van de Kerkhof zich overalmee bemoeien en dat mag, want ze hebben veel betekend voorPSV. Hun vocale prestaties zijn van iets mindere kwaliteit, al moet de carnavalsvierder die daarom maalt nog geboren worden. Tekst-technisch klopt er alleen iets niet, aangezienbeide heren zingen dat ze zowel Willy als René heten.


Vorig artikelTransfer toptalent Sávio naar City vrijwel rond, PSV in de markt voor huur Braziliaanse aanvaller
Volgend artikelDe Mos haalt uit naar oud-voorzitter Bill Maeyer: ‘Hij had geen verstand van voetbal, maakte het mij moeilijk”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in