Home Nieuws In 7 jaar slechts 96 duels en 7 doelpunten | Bakkali over...

In 7 jaar slechts 96 duels en 7 doelpunten | Bakkali over Marcel Brands: ‘Gesprek met Marcel niet goed gegaan

13515
0

Zakaria Bakkali blikt in gesprek met de NOS terug op zijn turbulente jaren na zijn vertrek bij PSV. De buitenspeler maakte eerder grote indruk op de Nederlandse velden maar het bleek slechts van korte duur te zijn.

Er moest een moment komen dat er wellicht iets van spijt waar te nemen valt bij Zakaria Bakkali en dat moment lijkt nu aangebroken te zijn. Nu Bakkali terug is op de Nederlandse velden, is hij ook weer in beeld bij fans en media. En dus togen meerdere media recent naar Waalwijk om Bakkali eens te ondervragen over de afgelopen zeven jaren in het buitenland. Ook kwam zijn periode in Eindhoven naar voren.

Rond eind 2014 was het tijd voor contractbesprekingen met de buitenspeler en dat leek lange tijd op een verlenging af te stevenen. Maar Bakkali twijfelt lang en geeft bovendien wisselende signalen af. Bovendien wisselt hij van zaakwaarnemer. Daarover zegt hij: Als je jong bent, wil iedereen iets van je. Goede mensen, maar ook verkeerde. Mijn familie heeft me altijd geprobeerd te beschermen, maar het is lastig om iedereen buiten te houden. Bijvoorbeeld zaakwaarnemers die zeggen dat je naar grote clubs kan. Dan moet je rustig blijven en afstand nemen, weet ik nu.”

Uiteindelijk besloot de aanvaller niet bij te tekenen en de ware redenen zijn nog altijd niet bekend. Iets wil Bakkali er wel over zeggen. “Ik voelde me wel een beetje onder druk gezet. Niet bijtekenen was niet spelen. PSV is heel lang goed voor me geweest, maar het laatste anderhalf jaar waren er problemen.”

Bakkali zegt over de club waar hij groot werd en door wist te breken: “Of ja, ikzelf had geen probleem met de club, maar zij misschien wel met mij. Ik weet het eigenlijk niet. Ik neem mezelf niets kwalijk, het gesprek destijds met Marcel Brands is niet goed gegaan. Hoe dat zit, blijft tussen Marcel en mij.”

In de zomer van 2015 vertrekt hij transfervrij naar Valencia. Ook daar kan hij zijn enorme belofte niet inlossen. Evenals bij Deportivo La Coruña, Anderlecht en Beerschot. Zijn carrière bevindt zich al enkele jaren in een neerwaartse spiraal. Indruk maken lukt niet, iets wat bij PSV zeer zeker wel lukte. In zes seizoenen buitenland komt hij, mede vanwege veel blessureleed, tot slechts 96 duels, waarin hij zeven goals maakt. RKC ontving de aanvaller deze zomer met open armen.

Het blijft afwachten hoe de verdere carrière van het voormalige wonderkind gaat verlopen. In Waalwijk is er in ieder geval ruimte voor warmte en ruimte voor nieuwe sportieve en persoonlijke ontwikkelingen.


Vorig artikelValt er dan toch spijt waar te nemen bij Zakaria Bakkali? ‘PSV lang goed voor me geweest’
Volgend artikelPSV wordt opnieuw overlopen in Enschede, totale wanprestatie na nieuwe wedstrijd met weerstand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in