Home Nieuws ‘Ik zie bij PSV veel meer spelvreugde dan bij Ajax’

‘Ik zie bij PSV veel meer spelvreugde dan bij Ajax’

15
0

De achterstand van Ajax op PSV is slechts 5 punten maar Gertjan Verbeek vindt dat er nog meer ‘afstand’ is tussen de beide titelkandidaten. 

Verbeek ziet namelijk een verschil in spelvreugde en constateert dat PSV meer dan Ajax de indruk maakt het écht te willen.


Aan tafel bij Fox Sports zegt de werkeloze trainer over beide clubs: “Wat heel opvallend is: bij PSV zie je na de 2-0 dat ze de 3-0 en 4-0 willen maken. En na de 4-0 zie je dat ze 5-0 en 6-0 willen maken. Als je alleen al ziet hoe Hirving Lozano de 6-0 viert… Dat plezier, die spelvreugde, die gedrevenheid zie ik veel minder bij Ajax”, analyseert Verbeek bij FOX Sports.

De trainer merkte dat Ajax tijdens de wedstrijd de voet van het gaspedaal haalde tegen Heerenveen. “Die hebben na de 2-0 al zoiets van: dit zit in de pocket en als we zo door voetballen, scoren we nog wel één of twee keer. Maar Ajax heeft niet de drive.”

Verbeek benoemde ook nog het doelsaldo. “Op doelsaldo staat Ajax ook achter PSV”, benadrukt Verbeek. “PSV kan punten verspelen, maar tegen wie? Ajax moet eerst nog maar zien of ze langszij kunnen komen.”


Facebook Comments