Home Nieuws ‘Ik zag in Cocu geen visionair’

‘Ik zag in Cocu geen visionair’

50
0

Ronald Waterreus ziet een nieuwe grote uitdaging voor Phillip Cocu weggelegd nu de PSV machine hapert. De ex keeper en criticaster is benieuwd of Cocu erin slaagt om PSV er weer bovenop te krijgen.

Toen Cocu in 2013 werd aangesteld door PSV, was Waterreus aanvankelijk al verre van enthousiast. ‘De club die de laatste twee seizoenen is bedolven onder de complimenten, krijgt nu kritiek. Toon Gerbrands, Marcel Brands en ook Phillip Cocu. De loftuitingen waren gezien het goede spel in de Champions League en de twee landstitels terecht, maar nu wordt het serieus. Noem het gerust een examen voor de club en in het bijzonder voor Cocu’, schrijft Watereus in Voetbal International.

‘Zijn eerste seizoen verliep niet vlekkeloos. Destijds heb ik eerlijk gezegd dat ik mijn twijfels had. Phillip was een absolute topspeler, maar ik zag in hem geen visionair. Hij heeft het tegendeel de laatste twee seizoenen bewezen. Nu komt de volgende stap. Hij moet aantonen dat hij niet alleen een kampioenselftal kan maken, maar ook met grote tegenslagen om kan gaan. Hij moet de vormcrisis bezweren, de achterstand op Feyenoord niet verder laten oplopen én iedereen binnenboord houden. Als hem dat lukt, is hij een nog betere trainer dan iedereen denkt.’

 


Vorig artikelUEFA: Sam Lammers in de leer bij Ruud van Nistelrooij
Volgend artikelIn beeld: Wim Kieft en Eric Addo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in