Home Nieuws ‘Ik word bij PSV al vergeleken met Dries Mertens, dat snap ik...

‘Ik word bij PSV al vergeleken met Dries Mertens, dat snap ik wel’

1404
0

Yorbe Vertessen weet zich meer dan goed te ontwikkelen en dus heeft het er alle schijn van dat ook de internationale schijnwerpers zich op hem gaan richten.

Hoe lang duurt het nog alvorens Vertessen ook in beeld gaat komen bij de nationale ploeg van Belgie? Dat wordt wellicht de volgende stap voor de jonge Belg, die in Eindhoven prima op zijn plaats is. Een basisplaats heeft hij nog niet maar dat kan niet lang meer duren. Yorbe Vertessen vindt het moeilijk om een basisplaats te eisen, maar met zes doelpunten is hij samen met Cody Gakpo wel de topscorer van PSV.

De twintigjarige Belg geniet toch van de kansen die hij al gehad heeft en vertelt dat hij in Eindhoven al wordt vergeleken met landgenoot Dries Mertens.

Belgsiche voetballers in Eindhoven: Eric Gerets, Luc Nilis, Marc Degryse en Timmy Simons waren in het verleden actief bij PSV en bepaald niet zonder successen. “Geen slecht rijtje om in terecht te komen, hè”, zegt Vertessen in gesprek met het Noordhollands Dagblad. “De laatste tijd word ik weleens vergeleken met Dries Mertens. Hij is niet de grootste, heeft ook een goeie actie in de voeten en maakt makkelijk een goal. Ik snap de vergelijking dus wel. Nu is het ook geen slechte speler om vergeleken mee te worden, haha.”

Vooralsnog is Vertessen nog geen basisspeler en wordt hij soms weleens gezien als vaste invaller: “Ik val vaak in, ja. Of ik bang ben om daardoor als supersub gezien te worden? Onbewust ben je daar soms misschien mee bezig. Ik heb ook nog niet de status om een basisplaats op te eisen. Daar zelf met de coach over gaan praten, vind ik moeilijk.”

Toch timmert Vertessen aardig aan de weg. Met zijn vuist op tafel slaan, zal de Belgische aanvaller desondanks niet snel doen want zo is hij niet. “Misschien ben ik daar soms nog iets te lief voor. De coach komt wel af en toe naar mij toe om uit te leggen waarom hij nog niet voor mij kiest.”

Leermeester Nilis adviseerde hem al om een ‘halve Nederlander’ te worden. “Ik denk dat ik nog steeds Belg zal blijven, maar iets mondiger worden, dat zou een voordeel kunnen zijn”, zegt Vertessen bij ESPN. “Ik begrijp wat hij bedoelt: dat ik iets meer voor mezelf moet opkomen.”


Facebook Comments Box