Home Nieuws ‘Ik voel me ook een stukje meer Eindhovenaar na een paar jaar...

‘Ik voel me ook een stukje meer Eindhovenaar na een paar jaar hier’

31
0

Luuk de Jong kent duidelijk een minder seizoen. In gesprek met het Eindhovens Dagblad gaat de Jong in op de moeizame maanden. De Jong houdt het hoofd erbij en denkt er niet aan om het koppie te laten hangen. Luuk de Jong is nog steeds trots op zijn aanvoerdersband en voelt zich thuis bij PSV en in Eindhoven.

“Dat nooit. Maar in topvoetbal worden spelers wel afgerekend op de korte termijn. Het hoort erbij. Herinneringen zijn er om te koesteren en je kunt er niet te lang op teren. Ik ben nu twee keer kampioen geworden met PSV, maar de fans willen dat het dit jaar opnieuw gebeurt en dat is terecht. De dag van morgen telt elke keer weer en daarop moet je opnieuw presteren”, zegt hij

PSV scoort te weinig. De Jong trekt het zich aan. “Het geven van een interview zo vlak na de wedstrijd vind ik niet vervelend. Als aanvoerder moet je er staan en voor die taak loop ik niet weg. De resultaten zijn niet zoals ze horen te zijn. Daarvoor neem ik de verantwoordelijkheid en het was ook van mijn kant niet goed genoeg. Ik zie het meer als een verhaal van eerst net wel en nu net niet. Ballen die vorig jaar precies in de zijkant van de goal vielen, gaan er nu ineens net niet in. Ik heb er met veel mensen over gesproken en het komt toch elke keer op hetzelfde neer. Vertrouwen blijven houden en veel met elkaar praten om dingen te verbeteren. De verschillen in sport zijn soms gewoon ontzettend klein. Het zit veel dichter bij elkaar dan we denken. Neem nou onze thuiswedstrijd tegen Feyenoord. We hadden zeker de kansen om die wedstrijd te winnen, maar maken ze niet af. Momenten die bepalend kunnen zijn voor een heel seizoen. Lukt het daar wel, dan is de situatie nu heel anders en staan we niet acht, maar twee punten achter. De realiteit is anders, dat beseffen we allemaal.”

“Ik zie bij niemand van ons tekenen van verslapping of een gebrek aan geloof. Als dat wel zo was, zou ik er ook onmiddellijk iets van zeggen. Kom op zeg. Als een van de concurrenten een keer punten verspeelt, is de situatie alweer heel anders en kan ook daar meer druk ontstaan. Ik heb zin om weer te beginnen. We zijn met een aantal dingen aan het experimenteren, maar ik ga er uiteraard nog niet alles over vertellen. Waar het op neerkomt, is dat we tegenstanders vaker moeten verrassen. We hebben met Marco van Ginkel nu weer een extra speler vanaf het middenveld, die dreiging kan brengen. Ook in een team geldt dat kleine veranderingen soms heel grote gevolgen hebben. Een aantal spelers is weggevallen met blessures, maar daardoor zijn wel automatismen weg. We gebruiken het niet als excuus, alleen is het soms wel zoeken om ons niveau weer te halen.”

De Jong is nog altijd gelukkig dat hij in de zomer bij PSV bleef. “Ik ben een Achterhoeker, maar voel me ook een stukje meer Eindhovenaar na een paar jaar hier. De uitslagen zijn nu niet goed, maar ik heb het wel prima naar mijn zin bij de club en ik vind ook dat we onze fans niets kunnen verwijten. Ze hebben er in thuiswedstrijden alles aan gedaan om ons te helpen en ik hoop dat ze dat blijven doen. Van winterse transfers ben ik nooit een voorstander geweest. Je begint met elkaar ergens aan en dan moet je het ook afmaken. We dromen zeker nog van de titel.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here