Home Nieuws ‘Ik voel me geen gehuurde speler’

‘Ik voel me geen gehuurde speler’

30
0

Marco van Ginkel is inmiddels vertrouwd met PSV. De aanvoerder voelt zich ondertussen een echte PSV’er en zegt zichzelf ook niet als een gehuurde speler te zien. Marco van Ginkel heeft een grote wens voor 2018. 

Als aanvoerder neemt van Ginkel andere verantwoordelijkheden, merkte hij afgelopen maanden. “Je hebt meer contact met de scheidsrechter en je praat meer. Maar je mag ook meer zeggen. Het is natuurlijk een eer om als huurling aanvoerder te zijn. Al voel ik me geen gehuurde speler, omdat ik hier al zolang rondloop. Medespelers zien me ook niet als huurling. Door mijn persoonlijkheid en prestaties ben ik aanvoerder geworden, denk ik.”

“En het is echt niet zo dat ik opeens iedereen corrigeer. Als LOzano een goede kans mist, hoef ik niet tegen hem te zeggen dat hij de volgende keer moet scoren. Aan zijn hoofd zie ik dan genoeg. Hij wil scoren. Dat siert hem. Of je nou topspeler bent of niet, je kan altijd missen. Iedereen wil graag de held zijn, maar dat lukt niet altijd. Als je er maar naar blijft streven.”

Dat was al met al een goed jaar, voor het individu Van Ginkel. “Een hoop wedstrijden gespeeld, veel doelpunten gemaakt, aanvoerder geworden. Dat is mooi om mee te maken.” Als hij in de glazen bol kijkt wat 2018 hem gaat brengen, is Van Ginkel helder. “Ik wil met die schaal in mijn handen staan. En PSV moet weer Europa in, dit jaar was een uitzondering.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here