Home Nieuws ‘Ik nam die strafschop te gehaast’

‘Ik nam die strafschop te gehaast’

8
0

Op het moment dat Luciano Narsingh in maart van dit jaar in Madrid aan zijn wandeling van de middencirkel naar het zestienmeter gebied begon, was de uitschakeling al uit te tekenen.De Amsterdammer kijkt terug op dat moment.

Narsingh is een prima voetballer om in de selectie te hebben als zijn kwaliteiten goed worden benut. Op snelheid is de vleugelspeler nauwelijks af te stoppen maar de voortzetting is soms dramatisch te noemen. En een echte pure winnaar is de buitenspeler ook niet. Toch helpt Narsingh zijn ploeg vaak over dode momenten heen en breekt hij met zijn snelheid, waardoor er voor de tegenstander altijd gevaar op de loer ligt, een wedstrijd open.

‘Wat vorig seizoen is gebeurd, moet ik achter me laten’, zegt Narsingh in De Telegraaf. ‘In het begin heb ik er wel veel aan teruggedacht. Ik heb het mezelf ook kwalijk genomen en had het graag anders gedaan. Maar het is gebeurd en ik heb ervan geleerd. Wat ik ervan heb geleerd? Ik nam de strafschop te gehaast. Als zich weer zo’n situatie voordoet, weet ik voortaan dat ik meer mijn tijd moet nemen.’
PSV heeft lessen getrokken uit de dubbele confrontatie van vorig seizoen. ‘Wij kennen Atlético heel goed en moeten gewoon weer met een sterke tactiek komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze trainer daar opnieuw in slaagt’, aldus de aanvaller. Cocu kiest waarschijnlijk voor een 5-3-2 tactiek, waardoor er één aanvaller genoegen moet nemen met een plaats op de bank. ‘Ik heb niet vaak in dat systeem gespeeld, maar ik denk dat ik daarin ook goed kan spelen’, geeft Narsingh aan.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here