Home Nieuws ‘Ik moet hard werken om dit niveau vast te houden’

‘Ik moet hard werken om dit niveau vast te houden’

38
0

Daniël Schwaab heeft zijn ploeggenoten afgelopen weken meermaals verteld over zijn kennismakingen met FC Barcelona en Camp Nou in het bijzonder.

De stabiele Duitser is klaar om met PSV een resultaat in Spanje te halen maar weet ook dat PSV op de hoede moet zijn. Schwaab verloor in Camp Nou aleens zeer ruim met Leverkusen: 6-1. In Leverkusen bleef de schade beperkt: 1-3.

‘Ik voel me goed, maar moet hard blijven werken om dit niveau zo lang mogelijk vast te houden. Feest hebben we in april gevierd na het winnen van de landstitel, en goed ook, maar in deze maanden moet je zaaien”, zo vertelt de verdediger in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“We hebben een flinke nieuwe laatste lijn en voor mijn gevoel zijn we nu goed op elkaar ingespeeld. Vanaf de laatste oefenwedstrijden bleef ik staan en had ik het idee dat dat zo zou blijven. Bij een club als PSV krijg je niks cadeau en dat hoort ook niet. Het is prima dat er geen garanties zijn na een goed seizoen.”

Dinsdagavond gaat PSV op bezoek bij FC Barcelona, maar zaterdagavond wacht eerst de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Schwaab geeft aan nog niet met zijn gedachten bij het duel met de Spanjaarden te zijn. “Ik snap best dat alle interviewers ernaar vragen, maar wij gaan zaterdag eerst naar ADO en daar is onze aandacht volledig op gericht. Over de wedstrijd tegen Barcelona praten we nog niet.”

Een aantal spelers in de groep noemt de 30-jarige Schwaab gekscherend ‘papa’. Binnen de groep probeert hij ook de jongere spelers te helpen. Het contract van Schwaab loopt na dit seizoen wel af.

“Op mijn leeftijd is het gebruikelijk dat van jaar tot jaar te bekijken. We gaan op dit moment een lange serie wedstrijden in en er komt in de loop van het jaar zeker een tijdstip waarop we naar de verdere toekomst gaan kijken. Het belangrijkste is dat ik er dit seizoen met de ploeg op het veld opnieuw alles uit wil halen. In de groep leeft het gevoel dat er iets moois kan ontstaan.”


Vorig artikelNog geen basisplaats voor Érick Gutiérrez in Den Haag
Volgend artikelDe Mos wijst naar Rosario: ‘Hendrix wordt het kind van de rekening’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in