Home Nieuws ‘Ik heb het gevoel dat hij altijd dit soort momenten blijft behouden’

‘Ik heb het gevoel dat hij altijd dit soort momenten blijft behouden’

1262
0

Joël Drommel kwam tegen wil en dank dinsdagavond in de hoofdrol door een fout en later door een geweldige redding.

PSV wist Sparta Rotterdam achteraf bezien eigenlijk eenvoudig aan de kant te zetten. Dat had het elftal feitelijk te danken aan keeper Drommel die met een geweldige en bovenal snelle reflex uitstekend wist te redden op een schot in de hoek in de blessuretijd. Drommel voorkwam de 2-2 en zag zijn ploeggenoten dankbaar en opgelucht ademhalen. Toch gaat het echter niet alleen over het moment in de blessuretijd van het bekerduel.

De doelman ging namelijk ook stevig in de fout bij een hoge bal, waarna Arno Verschueren de spanning terugbracht met de aansluitingstreffer. Na afloop was Drommel bij de analisten toch de gebeten hond. Mario Been windt er geen doekjes om en is kritisch op Drommel.

“In een wedstrijd die eigenlijk gespeeld was, maakt hij toch weer een fout. Daardoor helpt hij Sparta in het zadel. Het lijkt soms alsof hij de pech aan zijn kont heeft hangen”, zegt Been in gesprek met ESPN.

De analist vindt dat Drommel een verkeerde inschatting maakte. “Als je komt, dan moet je hem hebben. Maar Branthwaite staat erbij, dat is de grootste speler die je hebt. Drommel kan ook gewoon in zijn goal blijven.” Een gebrek aan wedstrijdritme, wordt niet als excuus gezien, vindt Been. “Op de training krijgt hij waarschijnlijk honderd van dit soort ballen. Deze moet hij gewoon hebben. Of hij moet niet komen. Eén van de twee.”

Been beaamt dat de redding in de blessuretijd bij weet te dragen aan een beter gevoel maar blijft toch kritisch op Drommel. “Die kan er ook zomaar in. Dan heeft hij toch nog wel een goed gevoel, maar aan de andere kant blijft het gevoel hangen dat hij altijd dit soort momentjes blijft houden. Dan is het ook gelijk een doelpunt. Dat is heel vervelend voor een keeper”, aldus Mario Been namens ESPN.


Vorig artikelDe Mos doet nieuwe oproep aan PSV én aan de media: ‘Met deze groep Feyenoord en Ajax pijn doen’
Volgend artikelNa tweeluik tegen Sparta wijst Luuk de Jong naar de staat van het veld in het Philips Stadion

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in