Home Nieuws ‘Ik heb de goede keuze gemaakt’

‘Ik heb de goede keuze gemaakt’

11
0
Ruud Brood heeft al 2 seizoenen op rij een kampioenschap kunnen vieren. Eerst met NEC en vervolgens met PSV. Brood heeft het gevoel de juiste keuze te hebben gemaakt. 
 “De keuze om in de top van Nederland te werken, was een hele bewuste en daarmee heb ik geaccepteerd dat ik niet meer de eindverantwoording draag. Wel is het na tien jaar als hoofdcoach natuurlijk wennen. Ik geef gevraagd en ongevraagd advies en denk bij alle processen mee. Daarbij stel ik ook regelmatig de vraag of mijn inbreng aan de verwachtingen beantwoordt. Het mooie aan de huidige technische staf bij PSV is dat iedereen zijn punten kan inbrengen en er ook echt naar elkaar wordt geluisterd.”

Brood geeft aan dat hij hetzelfde gezegd zou hebben als PSV vorig seizoen tweede was geworden. “Bij PSV had ik direct het idee dat er in mijn takenpakket een stevige uitdaging ligt. Wat Phillip Cocu wil, blijft daarbij wel leidend. Als je teruggaat naar vorig seizoen, is er een moment waarop we thuis van FC Utrecht verloren (1-3) en een paar dagen later uit wonnen (0-2). Het verlies hebben we uitvoerig met zijn alleen geanalyseerd. Phillip was leidend in het voorstel om een ander spelconcept door te voeren en daar hebben we met onze staf lang over gesproken. Als het dan heel goed uitvalt, zijn dat achteraf bepalende momenten in een seizoen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here