Home Nieuws ‘Ik had verwacht dat Doan meer zou spelen bij PSV’

‘Ik had verwacht dat Doan meer zou spelen bij PSV’

700
0

PSV maakte afgelopen zomer een kleine 8 miljoen euro over naar FC Groningen voor Ritsu Doan.

Ritsu Doan is een speler met veel kwaliteiten maar is ook nog een jonge speler die nog stappen kan en zal gaan maken. Het heeft er alle schijn van dat Doan een strategische aankoop voor de lange termijn is.


Doan maakte in twee seizoenen bij Groningen veel indruk en was het niveau van de club ontstegen. Toch begon hij bij PSV op de bank, maar liet tijdens invalbeurten wel een positieve en gedreven indruk achter. Onder Faber is zijn rol beperkter dan onder Mark van Bommel. FC Groningen-trainer Danny Buijs is daar verbaasd over.

“Ik had verwacht dat hij meer zou spelen bij PSV en vaker beslissend zou zijn”, zegt Buijs bij Rondo. Dat dat niet het geval is vindt Buijs aan de andere kant niet raar omdat PSV nu eenmaal een lastig seizoen kent. “Hij gaat van Groningen naar PSV. Ik ben zelf ook ooit van Groningen naar Feyenoord gegaan. Dat is toch een behoorlijke stap. En PSV heeft de afgelopen maanden niet de meest stabiele periode gekend”, doelt hij op de vele wisselingen in de opstelling, die jonge spelers als Doan inderdaad niet helpt.


Facebook Comments