Home Nieuws ‘Ik feliciteer de ploeg en haar supporters van harte met het succes’

‘Ik feliciteer de ploeg en haar supporters van harte met het succes’

22
0

In zijn column in het Algemeen Dagblad neemt Willem van Hanegem het op voor PSV. De Kromme is zeer te spreken over de prestaties van het elftal van Philip Cocu.

“PSV de kampioen van de armoede? Want die term kwam weer voorbij hè, de afgelopen weken. Maar PSV dat etiket opplakken, is complete onzin. De armoede, dat was de concurrentie. Dat waren Ajax en Feyenoord,” aldus Van Hanegem. “PSV startte moeizaam, maar is gewoon de verdiende kampioen van Nederland. Ik feliciteer de ploeg en haar supporters van harte met het succes.”

De columnist heeft echter wel zijn twijfels bij de kwaliteit van de selectie. “Jeroen Zoet heeft zijn beste seizoen achter de rug. In aanvallend opzicht was Hirving Lozano een heel belangrijke speler. Luuk de Jong is nooit mijn favoriete spits geweest, maar hij knokte zich knap terug na een lastige start. Van de rest ga ik nu niet opeens roepen dat het allemaal fantastisch was,” geeft Van Hanegem aan. “Marco van Ginkel is een strafschoppenspecialist, dat is duidelijk. Verder denk ik niet dat hij kan uitgroeien tot een bepalende speler in Oranje. Jorrit Hendrix kun je gebruiken als je als elftal achteruit moet, maar de clubs in Europa zullen niet in de rij staan voor hem. Dat zou bij Gastón Pereiro wel kunnen in de toekomst.”

Ook de verdediging van PSV loopt volgens hem niet over van kwaliteit. “De vier verdedigers Arias, Isimat, Schwaab en Brenet zitten al aan hun top, die zie ik geen enorme stappen zetten. Dat zal Phillip Cocu ook weten, hij zal zich realiseren dat er voor komend seizoen wel iets moet gebeuren. Want dit PSV kan zomaar een seizoen als Feyenoord tegemoet gaan,” zeg hij daarover.

Van Hanegem is lovend over de aanstormende talenten. “Die jonge IJslander Albert Gudmundsson krijgt weinig speeltijd, maar ik zie hem dingen doen die extra kwaliteit verraden. De Braziliaan Mauro Junior kan lekker voetballen. En let op Donyell Malen, pas 19 jaar en zijn invalbeurten waren veelbelovend.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here