Home Nieuws ‘Ik denk dat Cody Gakpo de toekomstige PSV aanvoerder is’

‘Ik denk dat Cody Gakpo de toekomstige PSV aanvoerder is’

695
0

Cody Gakpo maakt momenteel reuzestappen voorwaarts en lijkt serieus op weg naar het EK onder bondscoach Frank de Boer.

Ook op de Herdgang kijkt men vol trots naar de ontwikkelingen die Gakpo weet door te maken. Eindhovenaar Gakpo blijkt ook een verbinder te zijn, als we Noni Madueke mogen geloven.


Onlangs vertelde Madueke in gesprek met Voetbal International dat hij verwacht dat Cody Gakpo de toekomstige PSV aanvoerder zal zijn.

Als Dumfries na dit seizoen vertrekt, zou Gakpo volgens Madueke zomaar de aanvoerdersband kunnen overnemen. “Van de jongere spelers nemen Denzel, Pablo, Jordan en Cody het voortouw”, vertelt Madueke tegen Voetbal International. “Met name Cody houdt iedereen bij elkaar, hij heeft echt leiderschapskwaliteiten. Ik denk ook dat Cody de toekomstige captain van PSV is.”

Madueke voorziet voor zichzelf ook een mooie toekomst. “Ik ken mijn kwaliteiten en weet dat mijn ontwikkeling met nog meer speeltijd vanzelf doorgaat. Ik ben erg ambitieus. En als ik zie waar ik nu sta en mezelf vergelijk met andere talenten van mijn leeftijd, dan denk ik: Waarom zou ik niet de beste van de wereld kunnen worden?”

“Ik wil in elk geval zo goed mogelijk worden, zonder dat ik aan een plafond denk. Ik heb niet een vast pad in mijn hoofd. Dat ik na PSV direct terug moet naar een Engelse topclub. Ik ga naar een club die op dat moment de beste is voor mijn ontwikkeling. Dat kan ook goed in Duitsland, Spanje of Italië zijn. Maar eerst slagen bij PSV en prijzen winnen. Dat is tenslotte waarvoor je voetbalt”, aldus Madueke tegen weekblad Voetbal International.