Home Nieuws ‘Ik dacht eerlijk gezegd dat we honderden meters moesten gaan lopen’

‘Ik dacht eerlijk gezegd dat we honderden meters moesten gaan lopen’

3203
0

Een Duitse trainer voor de groep wekt klaarblijkelijk bij menigeen bepaalde verwachtingen en gedachten op.

Een daarvan zijn natuurlijk befaamde loop- en duurtrainingen. Denzel Dumfries en Mohamed Ihattaren waren blij verrast toen de nieuwe trainer meteen met de bal begon te trainen.

Ihattaren werd positief verrast door het feit dat Schmidt meteen begon met de bal. “Ik dacht eerlijk gezegd dat we honderden meters moesten gaan lopen. Het is positief allemaal. Een nieuwe start en nieuwe gezichten, ik heb enorm veel zin om een goed seizoen te draaien. Het zal in elk geval heel aanvallend zijn, dat is wel iets wat bij mij past. Bij de meesten wel in dit team. Ik weet dat bij die nieuwe tactiek veel drukzetten en omschakelen hoort. Maar als je goed druk zet, heb je de bal voorin snel weer.”

Ook bij de aanvoerder van de jonge selectie is het begin van de trainingen goed gevallen. “De eerste indruk van de trainer is goed”, zegt Denzel Dumfries in gesprek met Voetbal International.

“Hij is een rustige man en ik vind de nieuwe staf fris ogen. Het zal anders zijn dan vorig seizoen. Twee uur per training, andere trainingstijden, het schema is echt aardig gevuld, hoor. Het is meer dan we gewend zijn. Dat is niet erg, want we hebben lang niks gedaan. Je ziet meteen andere trainingsvormen en een andere denkwijze. Dat is interessant. In de partijvorm zag je wel bepaalde accenten die deze trainer wil: meteen drukzetten en werken met overlappen”, aldus Dumfries over de eerste twee trainingsdagen onder Schmidt.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here