Home Nieuws ‘Ik dacht dat de trainerswissel positiever zou uitpakken’

‘Ik dacht dat de trainerswissel positiever zou uitpakken’

1372
0

Ritsu Doan kwam voor 7,5 miljoen euro exclusief bonussen over van FC Groningen naar PSV, maar kent een moeizaam eerste jaar in Eindhoven. Doan zit echter niet bij de pakken neer. 

Onder Mark van Bommel had het er alle schijn van dat Doan basisspeler was geworden. De Japanner scoorde en was belangrijk met assists maar onder Ernest Faber is zijn situatie gekeerd.


Dat is best opmerkelijk te noemen want Faber was tijdens in zijn trainerschap in Groningen altijd lyrisch over de nog altijd jonge Japanner, maar doet bij PSV nauwelijks een beroep op hem. “Ik dacht dat de trainerswissel misschien positiever zou uitpakken omdat hij me al kende, maar het verloopt nog niet zoals ik me had voorgesteld”, zegt Doan tegenover De Telegraaf.

“Als iemand het rendement van Messi of Ronaldo overlegt, kiest de trainer voor hem, al begrijp ik dat ik nog niet op zo’n niveau zit.”

Doan steekt de hand in eigen boezem en wil zich in de basis knokken. “Je kunt gefrustreerd zijn over de situatie en de redenen waarom dit gebeurt. Iemand de schuld hiervoor in de schoenen schuiven, is super easy. Maar ik begrijp het waarom. En dat ligt ook aan mezelf en wat ik tot nu toe heb laten zien. Waar ik toe in staat ben, moet ik op het veld laten zien. Ik heb alleen de kans ervoor nodig. Het antwoord ligt alleen bij mezelf. Ik weet hoe ik deze situatie moet omdraaien en het verhaal bij PSV mooier kan maken dan het tot nu toe is geweest.”

Doan komt regelmatig enkele minuten voor het einde in het veld voor Mohamed Ihattaren, maar wil zelfs die luttele minuten aanpakken om zich te bewijzen. “Je kunt denken: één minuut, dan wil je niet eens spelen, want wat kan er nog gebeuren? Maar ik hou me vast aan het omdraaien van de situatie. Wat de staf of spelers tegen me zeggen, daar luister ik naar. Wat óver me wordt gezegd, is voor mij verspilde energie.”


Facebook Comments Box