Home Nieuws ‘Ihattaren transfer mede tot stand gekomen door Raiola eisen rond terugkeer Moise...

‘Ihattaren transfer mede tot stand gekomen door Raiola eisen rond terugkeer Moise Kean naar Juventus’

10004
0

Na het afronden van de transfer van Mo Ihattaren, die toch verrassend te noemen was, regent het analyses over het hoe en waarom achter de overgang naar de Serie A.

Een transfer van Mo Ihattaren naar Juventus was niet bepaald de eerste gedachte van iedere PSV fan, analist of journalist. In Italië wordt de transfer van het toptalent zeker wel met enthousiasme ontvangen. Maar het Italiaanse journaille kent ook de macht van Mino Raiola en de banden die de Italiaans-Nederlandse transferspecialist heeft in het Italiaanse voetbal.


En dus wordt er volop gespeculeerd over het hoe en waarom achter de opvallende transfer. In dat kader heeft het er alle schijn van dat Mo Ihattaren met zijn Juventus transfer en onmiddelijke doorverhuur aan Sampdoria, onderdeel is van een grotere deal en dito-transfer. Italiaanse media maken melding van een aandeel van de zogenaamde Ihattaren deal in de inmiddels ook afgeronde huurtransfer van Moise Keane van Everton naar Juventus. Ook bij ESPN werd deze constructie deze week benoemd en besproken.

Moise Kean gaat namelijk opnieuw voor Juventus spelen en zou als indirecte opvolger van de vertrokken Cristiano Ronaldo moeten gelden. De 21-jarige aanvaller wordt door Juventus op huurbasis overgenomen van Everton. Juventus legt 7 miljoen euro op tafel en heeft ook een aankoopoptie voor 28 miljoen euro, zo maakte de club dinsdag bekend. Kean is een jeugd product van Juventus en moest deze zomer perse terugkeren van de beleidsbepalers van de club uit Turijn.

De eerste geluiden in Italiaanse media zijn nu dat Mino Raiola rond deze transfer de touwen strak aangespannen heeft om de deal rond te maken en daarbij heeft aangedrongen op een aankoop en huurovereenkomst voor Mo Ihattaren. Omdat het jeugd product van PSV totaal niet op het wensenlijstje van de Oude Dame naar voren kwam, maar er wel werd ingezet werd op een terugkeer Kean, zou Juventus akkoord zijn gegaan met de eisen van Raiola en daarmee het aantrekken van Mo Ihattaren.

Het directe door verhuren van de in feite overbodige Mo Ihattaren aan Sampdoria valt in dat geval meteen eenvoudiger te verklaren.