Home Nieuws Ihattaren sluit ‘onmogelijke’ binnenlandse transfer niet uit

Ihattaren sluit ‘onmogelijke’ binnenlandse transfer niet uit

3504
0

Mohamed Ihattaren sluit een binnenlandse transfer naar Ajax niet uit maar realistisch is het verre van.

Ihattaren krijgt onder trainer Roger Schmidt nog niet de gewenste speeltijd maar als de middenvelder wel de kansen krijgt, laat hij nog niet bijster veel zien.


Amsterdamse media als de Telegraaf en Voetbalprimeur, wat feitelijk geen medium genoemd kan worden, smullen naar hartelust als het over een transfer van Ihattaren naar Ajax gaat. De slecht ingevoerde stagiaires van Voetbalprimeur hebben klaarblijkelijk weinig tot geen financiële kennis. De Amsterdamse club geeft momenteel veel meer geld uit dan dat er binnenkomt en dat zal zich gaan wreken mocht er een jaar geen Champions League worden gespeeld.

De salariskosten gaan door het dak in de Arena en daarmee is een transfer van Ihattaren naar Ajax feitelijk helemaal niet mogelijk. Mochten de transferinkomsten eens een jaartje opdrogen na een matig seizoen, zakt het gehele verdienmodel helemaal onderuit in de Amsterdam Arena.

Europese topclubs blijven immers niet voor gaas gaan met de aankopen van middelmatige spelers als van de Beek. Marc Overmars gaf eerder al aan dat Ajax pas op de plaats moet maken de komende jaren en wellicht aan een tussenjaar zal moeten gaan denken.

Ajax zal PSV bij een transfer een bedrag van minimaal 45 tot 50 miljoen euro moeten betalen mocht zaakwaarnemer Mino Raiola worden ingeschakeld voor een onmogelijke transfer naar Amsterdam. Dat geld vloeit bij Ajax direct uit de clubkas en bij PSV direct in de clubkas.

Hiermee maakt Ajax PSV sterker, zoals de verstandige Marc Overmars recent al eens opperde. Natuurlijk is het leuk om over te speculeren en zeker op Amsterdamse burelen is het smullen geblazen, maar feit is dat de club uit de hoofdstad Ihattaren onmogelijk kan aankopen. Los van het feit dat PSV niet zal mee werken aan een dergelijke transactie.

“Je weet nooit hoe het loopt”, reageert Ihattaren in het RTL-programma tegen Andy van der Meijde op de vraag of hij ooit voor Ajax gaat spelen. “Ik vind Ajax ook een mooie club. Maar de fans van PSV zullen het niet accepteren.”

“Ik wil zeker wat terug doen voor de club. Ik houd van PSV. Het is mijn club, snap je? Als ze dertig miljoen betalen? Als het maar een record is”, aldus Ihattaren.


Facebook Comments