Home Nieuws Ihattaren niet met Jong Oranje naar EK, bondscoach van de Looi geeft...

Ihattaren niet met Jong Oranje naar EK, bondscoach van de Looi geeft tekst en uitleg

778
0

Het zijn voor Mo Ihattaren roerige maanden. Er speelt veel rond de zo getalenteerde middenvelder.

Ihattaren lijkt zich van dieptepunt naar dieptepunt te begeven en daar komt het niet deel uitmaken van de selectie van Jong Oranje nog bij. Bij het ‘Grote Oranje’ is hij helemaal uit de gratie geraakt.


Hoe moet het verder met Mo Ihattaren? In gesprek met Voetbal International legt bondscoach van Jong Oranje Erwin van de Looi uit waarom Mohamed Ihattaren geen deel uitmaakt van zijn definitieve selectie.

“Hij zat in de voorlopige selectie, maar had op dat moment al wat wedstrijden gemist bij PSV”, aldus Van de Looi. “We hadden hem er toch bij genomen voor het geval hij weer zou aansluiten bij PSV. Hij is namelijk voor ons echt een serieuze optie, omdat hij natuurlijk een speler met bijzondere kwaliteiten is.”

Ihattaren ontbrak de laatste wedstrijden ook in de selectie van PSV. Ziekte zou de oorzaak zijn maar er lijkt veel meer te spelen rond de miidenvelder. Er gaan geruchten dat Ihattaren te kampen heeft met een depressie. “We hebben contact gehad met PSV en begrepen dat Mo op dit moment niet wedstrijdfit is. Daarom is hij bij ons afgevallen”, zegt de bondcoach van dienst.

Hoe ziet de toekomst van de jonge toptalent eruit wat zijn interlandcarrier aangaat? Tot op heden zijn er geen signalen ontvangen dat Ihattaren is benaderd door de voetbalbond van Marokko.

“Mo heeft een tijd geleden voor Oranje gekozen en sindsdien is er regelmatig een kink in de kabel gekomen waardoor hij geen wedstrijden of selecties heeft meegemaakt”, zegt hij daarover. “Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat Mo weer het niveau gaat halen dat hij kán halen. Dan kan hij een heel waardevolle speler zijn en het verschil maken voor Nederland. Niet alleen voor Jong Oranje, maar zeker ook voor het Nederlands elftal, dat zou natuurlijk het allermooiste zijn”, aldus Erwin van de Looi.


Facebook Comments