Home Nieuws IFK Göteborg bevestigt: Scouts van PSV op de tribune

IFK Göteborg bevestigt: Scouts van PSV op de tribune

1757
0

Afgelopen week werd bekend dat PSV interesse zou hebben in een jonge maar zeer talentvolle aanvaller van de Zweedse club IFK Göteborg.

Meerdere Zweedse kranten maakten afgelopen week melding van de vermeende interesse vanuit Eindhoven. Zowel Fotboll Direkt als Expressen weten dat PSV meer dan gemiddelde interesse in de jonge aanvaller heeft. Het Zweedse Expressen meldde zelfs dat PSV spoedig een eerste bod uit zou willen gaan brengen op Malick Junior Yalcouyé.

Zoals te doen gebruikelijk worden er ook andere clubs genoemd. Zo valt ook de naam van KAA Gent, terwijl volgens Expressen ook Liverpool en de bekende Portugese topclubs als Benfica, Sporting Lissabon en FC Porto scouts naar Zweden hebben gestuurd om Yalcouyé nader te bekijken.

Ola Larsson, technisch directeur van IFK Göteborg, heeft laten weten dat er onlangs scouts van PSV maar ook van Liverpool en KAA Gent op de tribune zaten. Larsson meldt niet voor welke speler, maar de verwachting is dat de clubs voor Malick Yalcouyé naar het IFK Göteborg komen.

In gesprek met het Zweedse Expressen wil Larsson ook na navraag niets bevestigen over voor welke speler zoveel interesse bestaat. “Ik weet echt niet voor wie ze kwamen. Deze clubs melden zich aan op de scoutingslijst, maar wij krijgen dan niet te weten voor wie ze precies komen kijken. Deze clubs zijn er wel vaker”, aldus de technische baas van de Zweedse club nadat de vermeende interesse van PSV breeduit gemeten wordt in de verschillende Zweedse kranten.

Yalcouyé is een achttienjarige middenvelder uit Ivoorkust, die een halfjaar geleden overkwam van ASEC Mimosas uit zijn geboorteland. Na elf optredens voor IFK Göteborg heeft hij zich al in de kijker gespeeld bij een groot aantal clubs. Liverpool, KAA Gent en de Portugese clubs stuurden volgens Larsson nog geen scouts naar het stadion van IFK Göteborg.

De jonge aanvaller staat in ieder geval volop in de picture van verschillende Europese clubs. Toch wil de technische baas van IFK Göteborg nergens op vooruit lopen. “Als we een bod op hem krijgen dat we niet kunnen weigeren, dan verkopen we. Ik ben niet iemand die hem koste wat kost nog anderhalf jaar bij ons wil houden. We kunnen ook de tijd koesteren dat hij bij ons is geweest. Maar als we hem deze zomer kunnen houden, dan is niemand blijer dan ik”, aldus Larsson.

In onderstaande video de skills en kwaliteiten van de veel geprezen jonge aanvaller.


Vorig artikelHet telefoontje van PSV zorgde voor emotie bij familie Bruma | Jeffrey Bruma over zijn gevoel bij PSV én over de Ibiza-trip
Volgend artikelJoey Veerman deelt selfie met Liverpool-icoon Jamie Carragher op Ibiza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in