Home Nieuws Ibrahim Afellay: ‘RvC PSV zou een bloemetje moeten sturen naar John de...

Ibrahim Afellay: ‘RvC PSV zou een bloemetje moeten sturen naar John de Jong’

1879
0

Ibrahim Afellay ging er eens goed voor zitten gisterenmiddag. Oranje’s laatste groepswedstrijd.

De NOS analist was na afloop van Nederland – Qatar echter hevig teleurgesteld in dat wat hij zag. Afellay veegde de vloer aan met het Oranje van Louis van Gaal. En er ging ook vrijwel niets goed, op het scoreverloop na. Een doelpunt in de eerste helft en een vroege goal in de tweede helft maar enthousiast werd hij er niet van.

‘Dit systeem past niet. De backs doen hun werk niet en het is onsamenhangend. Dit is eigenlijk wel zorgelijk want veel spelers weten nog steeds niet wat ze moeten doen’, was Afellay hard na afloop. ‘Nederland is kwetsbaar, ze geven tegen een tegenstander als Qatar heel veel ruimte weg. Tegen betere tegenstanders is dit vrij zorgelijk te noemen. Ik heb er weinig vertrouwen in’, aldus Ibrahim Afellay over Nederland – Qatar.

Dat gold eigenlijk voor iedereen want ook Pierre van Hooijdonk snapt niets van dat wat Louis van Gaal de Oranje fan wist voor te schotelen. Maar Afellay en van der Vaart leken zich te bedenken. De heren analisten besloten ook maar de positieve noten te benoemen. Dan kom je natuurlijk bij Cody Gakpo uit. Afellay was lyrisch over Gakpo. De analist roemt vooral de vastberadenheid van Gakpo en diens schotkracht in combinatie met diens techniek. ‘Gakpo heeft een grote toekomst voor zich. Hij heeft zo’n vast schot in de benen’, roemt Afellay de kwaliteiten van Gakpo.

‘De Raad van Commissarissen van PSV mag wel een bloemetje naar John de Jong sturen’, zei Afellay over de situatie van afgelopen zomer toen John de Jong namens PSV besloot niet in te gaan op het bod van Leeds United en dus Gakpo niet te verkopen. Inmiddels is Gakpo miljoenen meer waard geworden en is het maar de vraag of PSV na de winterstop nog over Cody Gakpo kan beschikken.

 


Vorig artikelVan Gaal weer in de clinch met journalisten, bondscoach mag Cody Gakpo dankbaar zijn
Volgend artikelSituatie Gakpo: ‘Heel slecht nieuws voor PSV, er gaan biedingen tussen 60 en 65 miljoen komen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in