Home Nieuws Afellay lovend over Sangaré: ‘Hij heeft ons voor de gek gehouden. Dit...

Afellay lovend over Sangaré: ‘Hij heeft ons voor de gek gehouden. Dit is wat je van een PSV speler verwacht’

1208
0

Het kost best wat moeite om lovende kritieken te filteren van analist Ibrahim Afellay als het over PSV gaat.

De analist is vaak erg kritisch op alles en iedereen bij PSV maar heeft dan nu toch ook lovende woorden over voor Ibrahim Sangaré. De analist van de NOS ziet dat de Ivoriaan met de week stappen voorwaarts weet te maken. Dus heeft Afellay lovende kritieken voor het spel van Ibrahim Sangaré.

De analist roemde de middenvelder altijd al om zijn kwaliteiten zonder bal maar gezien zijn ontwikkeling verwacht Afellay nu nog meer. “Waar hij zich nu in onderscheidt, is dat hij voetballend zijn steentje bijdraagt en tegenstanders in de kleine ruimte technisch weg zet”, stelt hij in Studio Voetbal. Dat is wat je van een speler van PSV verwacht, omdat je in Nederland vaak de bal hebt en de betere ploeg bent”, vindt de analist.

Het doelpunt van Ibrahim Sangaré was er een om in te lijsten. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Sangaré de bal op een meter of 25 van de goal aangespeeld, waarna hij de bal net iets te ver voor zich uit leek te spelen. Echter zorgt massale gestalte ervoor dat tegenstanders niet zo snel het duel aangaan voor een onderschepping. Vervolgens showt de Ivoriaan een fraai staaltje techniek alvorens hij Bryan Smeets uitspeelde en de bal buiten bereik van Maduka Okoye in de bovenhoek krulde.

“ls je deze beelden ziet, denk je dat hij ons een jaar lang voor de gek heeft gehouden. Dit is een fantastische actie”, zegt Afellay over het doelpunt wat de wedstrijd open wist te breken voor PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here