Home Nieuws Ibrahim Afellay komt woorden tekort over voormalig PSV’er: ‘Hét boegbeeld van Oranje’

Ibrahim Afellay komt woorden tekort over voormalig PSV’er: ‘Hét boegbeeld van Oranje’

4290
0

Woensdagavond laat weten we of Oranje zich geplaatst heeft voor de finale van het Europese Kampioenschap in Duitsland, in finalestad Berlijn.

Nederland kijkt uit naar de halve finale en is al sinds zaterdagavond na de wedstrijd tegen de Turken in de weer met de halve finale. Dat geldt ook voor analisten die Nederland rijk is. Zo is bijvoorbeeld Ibrahim Afellay lovende over de instelling van de spelers van Oranje tegen de Turken, die overigens ook de juiste mentaliteit en instelling ten toon wisten te spreiden tegen Oranje.

Dat Memphis en Bergwijn op sommige momenten de kantjes er vanaf liepen in de eerste helft mag de pret niet drukken. Dat Denzel Dumfries dat overigens niet zal overkomen is ook een gegeven te noemen en dat laatste benoemt Ibrahim Afellay als groot wapen voor Oranje. Volgens Ibrahim Afellay is Denzel Dumfries hét boegbeeld van dit Oranje. De oud-PSV’er en analist bij de NOS is bij Studio Fussball lovend over de rechtsback. Ook Boudewijn Zenden is lyrisch over de speler van Internazionale.

“Hij is het boegbeeld van dit Nederlands elftal. We zijn qua individuele spelers niet het beste team als je kijkt naar andere landen, maar je hoeft niet de beste spelers te hebben om het beste team te zijn. Ik kon ook niet boos op Dumfries worden bij die fout bij de corner”, doelt Afellay op de treffer van Turkije. “Blijkbaar had hij kortsluiting op dat moment. Als je kijkt hoe hij zich terugknokt in die wedstrijd…Dumfries is echt hét boegbeeld van Oranje”, aldus Afellay over Dumfries.

Zenden sluit zich aan bij de woorden van Afellay. “Ik hem bij PSV meegemaakt als trainer”, aldus de oud-aanvaller. ‘Hij is gegroeid, ook in het buitenland. Daar heeft hij weer stappen gemaakt. Hij lijkt zich overal moeiteloos aan te passen. Dat is een stukje talent. Iets wat in je zit, waardoor je je overal kan aanpassen. Soms is dat afwachten. Je weet nooit wat de rek is. Dat is net als met een spons. Je weet nooit hoeveel water erin past.”

“Het is niet altijd even gepolijst, maar dat maakt niets uit”, vervolgt Zenden. “Hij is een handvol voor elke tegenstander. Ik vond het jammer dat hij de laatste wedstrijd niet echt gevonden werd. Als dat ook nog goed gaat, dan is hij helemaal los.”


Vorig artikelVIDEO | Ryan Flamingo stelt zichzelf voor: ‘Droom om voor de beste club van Nederland te spelen’
Volgend artikelPrachtige beelden | Overwinning Oranje maakt veel los op Ambon en in Jakarta, duizenden Oranje-fans de straat op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in