Home Nieuws Ibrahim Afellay hoort van Ron Jans verontrustende opmerking over PSV-target: Flamingo nog...

Ibrahim Afellay hoort van Ron Jans verontrustende opmerking over PSV-target: Flamingo nog geen directe versterking voor PSV

7871
0

PSV wordt al enige maanden genoemd voor FC Utrecht-verdediger annex middenvelder Ryan Flamingo. De sterke atleet van FC Utrecht is inmiddels ook officieel eigendom van de club uit de Domstad.

Dat feit voltrok zich afgelopen week. FC Utrecht kraakte afgelopen week harde noten met werkgever en Serie A club Sassuolo. De Domstedelingen hebben de optie tot koop in het contract van Ryan Flamingo gelicht. De talentvolle verdediger werd afgelopen seizoen gehuurd van US Sassuolo en staat in de belangstelling van onder andere PSV.

FC Utrecht kan voor Flamingo, officieel speler van FC Utrecht, nu vragen wat het wenst. Op de clubwebsite bevestigde FC Utrecht de optie tot koop in het contract te hebben gelicht. “Ryan maakt sinds zijn komst naar onze club veel indruk en heeft zich de voorbije maanden bijzonder knap doorontwikkeld”, reageerde technisch directeur Jordy Zuidam.

“Hij is een dragende speler geworden in het elftal van trainer Ron Jans. Binnen de club was iedereen er dan ook van overtuigd dat we de optie moesten lichten.” De verdediger ligt nu tot 2027 vast in de Domstad. Naar verluidt maakt de club drie miljoen euro over naar Italië. Mocht PSV zich daadwerkelijk gaan melden in Utrecht, dan is de verwachting dat er een miljoenenbedrag op tafel moet komen.

Op dit moment staat de teller voor de verdediger op 32 officiële wedstrijden voor Utrecht. Als speler van Utrecht maakte hij bovendien zijn debuut in Jong Oranje. Zondagavond bleek Flamingo onderwerp van gesprek te zijn bij NOS Studio Voetbal. Ibrahim Afellay werd gevraagd wat hij van de verdediger vindt. De analist was zoals altijd open en eerlijk en ziet in Ryan Flamingo geen directe versterking voor PSV. Afellay vindt de speler van middenmoter FC Utrecht wel degelijk een interessante optie voor PSV.

“Ik vind niet dat hij direct een versterking is voor PSV, maar het is wel zeker een interessante speler” vangt Afellay aan. “Hij ontwikkelt zich uitstekend, maar voor op het middenveld bij PSV komt hij nu nog tekort. Als centrale verdediger vind ik hem op dit moment niet minder dan Ramalho, maar PSV heeft baat bij een centrale verdediger die ook op Champions League-niveau met veel ruimte in de rug kan spelen.”

Ron Jans, de trainer van Flamingo bij FC Utrecht, was ook aanwezig in het praatprogramma. Afellay maakte van de gelegenheid gebruik door de trainer te vragen of Flamingo hoe hij buiten het veld is, en of hij in zichzelf investeert. Het antwoord was wellicht enigszins verrassend te noemen in de zin dat de verdediger nog de nodige stappen kan zetten op dat vlak.

“Dat laatste moet nog wat meer. Hij wil wel, maar het is echt een wedstrijdvoetballer”, antwoordt Jans. “Hij is zo sterk, enorm loopvermogen en duelkracht, maar aan de bal heeft hij wat meer tijd nodig”, aldus de verder uiterst positieve Ron Jans over de talentvolle verdediger.


Vorig artikelCouhaib Driouech hoopt op PSV en laat meteen zijn klasse zien: ‘Dan mogen ze Driouech hebben’
Volgend artikelVan Hooijdonk adviseert PSV: ‘Hij is voor alle topploegen een aanwinst, blind halen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in