Home Nieuws Ibrahim Afellay hoopt nog altijd op komst ‘Alex-achtige’ verdediger naar PSV

Ibrahim Afellay hoopt nog altijd op komst ‘Alex-achtige’ verdediger naar PSV

2150
0

Ibrahim Afellay volgt de ontwikkelingen bij PSV op de voet. De NOS analist kijkt dit seizoen met veel plezier naar het PSV van Peter Bosz maar vindt tegelijkertijd dat er defensief gezien nog wel iets moet gebeuren.

Afellay denkt dan ook dat PSV nog een goede verdediger aan de selectie moet gaan toevoegen deze week. De analist speelde lang voor PSV en haalt herinneringen op aan zijn oud-ploeggenoot Alex. Volgens Afellay heeft PSV echt zo’n type verdediger nodig.

Afellay speelde lange tijd met Alex. De fysiek sterke verdediger is volgens de NOS-analist precies wat PSV op dit moment nodig heeft. “Hij was echt een geweldenaar”, vertelt Afellay bij de NOS. “Wij dachten allemaal dat hij te zwaar was, toen hij bij ons binnenkwam. Hij was echt geweldig en zo iemand kan PSV nu ook gebruiken.”

De fysiek sterke Braziliaanse verdediger werd al snel een echte publiekslieveling in Eindhoven en vertrok na vier prachtige jaren uiteindelijk met vier landstitels op zak naar Chelsea, waar zijn vriend en landgenoot Gomes juist naar Tottenham Hotspur vertrok. Later speelde Alex nog voor Paris Saint-Germain en AC Milan.

Het heeft er alle schijn van dat PSV dit window alsnog een verdediger aan de selectie zal gaan toevoegen. Veel kandidaten zijn er niet meer over en het lijkt tussen de inmiddels bekende namen te gaan.

In Kick-Off de podcast van De Telegraaf worden de opties die PSV heeft in defensief opzicht nog eens besproken door PSV-watcher Jeroen Kapteijns van De Telegraad. “Er gaat sowieso nog een centrale verdediger bijkomen. Onder andere Zeno Debast van Anderlecht is daarvoor in beeld. Hij wil heel graag nog steeds, maar ook voor zijn komst moet er nog iemand verkocht worden.” Ook Miles Robinson van Atlanta United zou nog altijd in beeld zijn bij PSV.

In onderstaande video delen we de hoogtepunten van Alex bij PSV, inclusief zijn kopdoelpunt tegen Arsenal in de 1/8 finale in het Emirates Stadium in Londen.


Vorig artikelPSV gaat uit van vertrek Sangaré of Bakayoko, komst Lozano steeds waarschijnlijker
Volgend artikelPSV akkoord met Napoli over transfersom, Hirving Lozano woensdag in Nederland voor medische keuring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in