Home Nieuws Ibrahim Afellay haalt uit naar Rosario en Sangaré: ‘Grossieren in balverlies’

Ibrahim Afellay haalt uit naar Rosario en Sangaré: ‘Grossieren in balverlies’

1253
0

Er zijn nog maar weinig PSV fans die met plezier naar Pablo Rosario kijken. De schare fans van Rosario wordt kleiner en kleiner.

Als klap op de vuurpijl sprak Schmidt afgelopen vrijdag de inmiddels legendarische woorden over Pablo Rosario: “Rosario is van absoluut topniveau”, zei Schmidt onomwonden.


Dat weinigen het daar mee eens zijn, is een voldongen feit maar zaterdagavond in Den Haag was de middenvelder ook nog ‘gewoon’ aanvoerder. Het is vele fans een doorn in het oog geworden. Niet alleen het gros van de achterban irriteert zich aan het spel van Rosario maar ook de analisten begrijpen niets van de voortdurende lofzang over Pablo Rosario.

Zo haalde oud-poeggenoot Ibrahim Afellay stevig uit naar de middenvelder nadat zijn tafelgenoten ook al de nodige twijfels wisten te uiten. Van Hooijdonk: “Trainers roepen altijd dat ze de opstelling per wedstrijd bekijken. Dan moet je tegen ADO en ga je weer spelen met het blok Ibrahim Sangaré/Pablo Rosario. Dan zie je dat ADO met vijf achterin speelt en zie je na vijftien minuten dat je één van die twee niet nodig hebt. Dan kan je daar een ander neerzetten.”

“Blijkbaar heeft hij het tactisch vermogen niet om zo te denken”, zei Ibrahim Afellay over Schmidt. “Hij laat die jongens iedere keer weer staan. Hij blijft maar volharden. Hoe kan je domineren als je daar twee spelers hebt staan die grossieren in balverlies, waarbij Sangaré de kroon spant. We kunnen nu toch concluderen dat het voor geen meter loopt. En altijd maar excuses”, zegt Afellay over de uitspraken van Schmidt over blessures, weersomstandigheden, Corona en andere zaken. “Het houdt een keer op.”


Facebook Comments Box