Home Nieuws Ibrahim Afellay haalt hard uit: ‘Goudzoekers om zo’n jongen heen’

Ibrahim Afellay haalt hard uit: ‘Goudzoekers om zo’n jongen heen’

9195
1

Op de zo voor hem kenmerkende wijze heeft Ibrahim Afellay zondagavond hard uitgehaald. Bij Studio Voetbal richtte de analist de pijlen op de mensen rondom Isaac Babadi.

Een aantal mensen rond Isaac Babadi heeft het wel verbruid bij de voormalig middenvelder. Afellay draaide er bepaald niet omheen zondagavond. De analist adviseert Isaac Babadi om zijn contract bij PSV snel te verlengen. De 37-jarige oud-international vindt dat het achttienjarige talent nu in de eerste plaats aan zijn ontwikkeling moet denken en niet voor het geld moet kiezen. En dus zei Afellay waar het op staat en richtte hij zijn pijlen op alle hoofdrolspelers.

‘Hij gaat nu al bakken met geld verdienen. Hij is een kwaliteitsspeler, dus dat geld komt later wel.’ De situatie van Babadi is inmiddels bekend. Het toptalent is al tijden met PSV in onderhandeling over het verlengen van zijn aflopende contract maar het schiet geenszins op.

Inmiddels bestaat er interesse van meer dan 20 clubs, welke allen concreet zijn voor de aanvaller. Ook Feyenoord en Ajax gingen het gesprek met Babadi, of beter gezegd met zijn broers, al aan. Afellay richt zich ook nog op de voetballende kwaliteiten van de aanvallende middenvelder maar komt dan weer tot hetzelfde advies.

‘Een geweldig talent dat weer nadrukkelijk op de deur klopt. Het oogt allemaal supermakkelijk, hij creëert altijd tijd en ruimte voor zichzelf, omdat hij één met de bal is. Dat is een genot om naar te kijken’, aldus een lyrische analist bij NOS Studio Voetbal. Dat Babadi na een veelbelovende seizoenstart even uit beeld verdween in een meer dan goed draaiend elftal, vindt Afellay niet zo vreemd.

‘PSV heeft natuurlijk de luxe dat ze verschrikkelijk veel goede spelers hebben, maar deze jongen is nog zó jong. Het is niet gek dat je als jonge speler een terugslag krijgt. Nu hoor je dat hij nog steeds zijn contract niet verlengd heeft, maar deze jongen speelt bij een geweldige club, heeft genoeg om voor te spelen. Als hij kijkt naar welke weg Saibari heeft bewandeld en nu ook basisspeler is bij PSV. Hij heeft te maken met een trainer die niet schroomt om jonge jongens voor de leeuwen te gooien’, wijst Afellay naar Peter Bosz, om vervolgens hard uit te halen naar de mensen om Babadi heen.

Vast en zeker zullen ze het beste met de jonge Babadi voor hebben maar Afellay legt alsnog meteen de vinger op de zere plek. ‘Maar ja, dan heb je van die goudzoekers om zo’n jongen heen. Die jongen moet gewoon zijn contract verlengen. Je hoopt dat de omgeving zo’n jongen stimuleert. Op het moment dat hij niet in het eerste elftal speelt, heb je ook Jong PSV, waar hij zich op een goed niveau ook kan ontwikkelen in de KKD. Dan krijg je zo’n geweldig contract voorgeschoteld bij PSV – ik neem aan dat hij niet naar de voedselbank hoeft, dit zijn serieuze bedragen die dat soort jongens verdienen. Dan moet je God op je blote knieën bedanken en dat contract tekenen en je zelf ontwikkelen’, aldus Ibrahim Afellay.


Vorig artikelInteresse voor Babadi neemt fors toe | Inmiddels 23 clubs met concrete interesse
Volgend artikel‘Zenuwachtige’ Veerman weet zich in Volendam even geen raad met de nodige complimenten

1 REACTIE

  1. Affelay wat een praatjes man jij kon terug naar psv maar wilde nog je zakken vullen bij Stoke. Kwam pas terug toen je opa was. Ps zakkenvullers zeg je nooit over witte mensen. Echte tata ben je en al helemaal je taalgebruik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in