Home Nieuws Hyper ambitieuze president-commissaris stuwt PSV hard vooruit: ‘We hebben te weinig prijzen...

Hyper ambitieuze president-commissaris stuwt PSV hard vooruit: ‘We hebben te weinig prijzen gewonnen’

1818
0

Een groots supporter of een hyper ambitieuze president-commissaris?

Robert van der Wallen weet dezer dagen onbedoeld de aandacht op zich gericht nadat bekend is geworden dat PSV een enorme kapitaalinjectie tegemoet gaat zien.


Is van der Wallen een topbestuurder, een enorme PSV fan of een hyper ambitieuze president-commissaris? De gemene deler is in ieder geval dat van der Wallen PSV flink vooruit wil helpen en de club prijzen wil zien winnen de komende jaren. De president-commissaris van de club vindt namelijk dat er te weinig prijzen zijn gewonnen de laatste jaren.

Ook bij de concurrentie in Rotterdam en Amsterdam is er geregeld een periode van een prijzendroogte van drie of meer seizoenen gaande. Achterover leunen en wachten op betere tijden, die ongetwijfeld gaan komen, is er niet bij voor de huidige president-commissaris van der Wallen. Het tekent de ambities en daarom mag het nieuws rond de nieuwe ronde van investeringen zeer goed nieuws worden genoemd.

“Ik vind dat wij de laatste jaren te weinig prijzen hebben gewonnen”, zegt Van der Wallen zaterdag in het Eindhovens Dagblad. “Ik wil dat PSV voor het hoogste gaat en niet dat we ooit genoegen nemen met een beetje spelen voor plek drie of vier. Niet dat die cultuur nu leeft bij de club, zeker niet.”

“We hebben een uitstekend functionerende directie en ik denk dat we met onze trainer Roger Schmidt en zijn staf een geweldig begeleidingsteam hebben”, vervolgt Van der Wallen. “Maar we moeten financieel wel flinke stappen vooruit gaan zetten om verder te komen en ook internationaal mee te blijven spelen. Daarvoor is nu het perfecte moment daar.”

“De daadwerkelijke invulling is aan de directie en trainersstaf”, zegt Van der Wallen over de komende maanden. “Dat er weer veel staat te gebeuren, is duidelijk. We denken nu buiten het veld een beslissende zet voor de toekomst te doen.”

De pas 53-jarige Van der Wallen zit sinds 2016 als president-commissaris in de raad van commissarissen van PSV. De gelouterde zakenman is vooral bekend als eigenaar van het marketingbureau BrandLoyalty, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een megabedrijf met internationale allure en uitstraling. De verkoop van het bedrijf in 2013 maakte hem miljardair.