Home Nieuws Huub Stevens vraagt van Nistelrooij harder te zijn, Limburger pleit voor drie...

Huub Stevens vraagt van Nistelrooij harder te zijn, Limburger pleit voor drie centrale verdedigers

1922
0

Huub Stevens is geschrokken van de nederlagen van PSV in Enschede en in Leeuwarden.

Er blijkt niet zoveel nodig te zijn om PSV te verslaan. De scouts van zowel FC Twente als Cambuur Leeuwarden zagen voor de wedstrijden tegen PSV dat het spel wat AS Monaco in Eindhoven en Rangers FC in zowel Schotland in de eerste helft en in Eindhoven in de eerste helft, het juiste medicijn zijn om PSV eventueel te verslaan. Oftewel vroeg druk zetten en met veel energie spelen zodat alle duels worden gewonnen.

Feitelijk betekent het ook dat Ruud van Nistelrooij en Fred Rutten tot op heden geen juist antwoord hebben in tactische zin. De ploeg lijkt zich niet te kunnen aanpassen aan het strijdplan van de tegenstander. Slechts Feyenoord werd thuis in het eigen Philips Stadion weerstand geboden. Sinds de dramatische wedstrijd in Leeuwarden krijgt Van Nistelrooij uit allerlei hoeken advies over hoe het tij nu te keren. Huub Stevens vindt dat er zaken moeten veranderen.

Na Aad de Mos geeft ook Huub Stevens de geplaagde trainer suggesties het tij te keren. Stevens vindt in de Skiete Willy Podcast Extra dat Van Nistelrooij nu hard moet zijn. “Maar Ik denk dat Ruud dat wel heeft”. Verder doet Stevens suggesties als activiteiten buiten het veld om aan teambuilding te doen, of 5-3-2 te gaan spelen. Stevens opteert voor hetzelfde systeem als Louis van Gaal bij Oranje hanteert. Dat zou betekenen dat de backs Mwene en Max minder kwetsbaar zullen zijn omdat Ramalho als extra verdediger tussen Obispo en Teze zal gaan spelen.

Mogelijk valt Ruud van Nistelrooij in Zurich terug op dit verdedigende systeem, waarbij meer gecontroleerd wordt gespeeld en de relatief zwakke backposities worden ontzien. Mwene en Max zijn vooral redelijke aanvallende middenvelders die aan de zijkanten spelen in plaats van sterke verdedigers die één op één de tegenstander kunnen uitschakelen. Huub Stevens vindt Max dan ook geen verdediger maar een middenvelder.


Vorig artikelPSV richt pijlen op Colombiaanse MLS spits, Chicago Fire aanvaller op de radar van scouting PSV
Volgend artikelReservebank lonkt voor Veerman en mogelijk ook voor Sangaré: Heeft van Nistelrooij een signaal afgegeven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in