Home Nieuws Huub Stevens trekt fel van leer na kritiek op Roger Schmidt

Huub Stevens trekt fel van leer na kritiek op Roger Schmidt

27610
0

Huub Stevens kan zich totaal niet vinden in de kritiek van de analisten op het magere spel van PSV.

Mario Been uitte zondagmorgen stevige kritiek aan het adres van Roger Schmidt omdat hij zijn ploeg niet constant vol druk laat zetten. Been volgt daarin andere analisten die ook stellen dat ze het beloofde voetbal en zo geprezen spel van pressing te weinig terug zien bij PSV.


Stevens onderbrak Been en reageerde fel. De oud PSV trainer ziet het totaal anders en snapt Schmidt volkomen. Dat gaf hij zondag aan in Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

“Je moet er de spelers voor hebben en ook naar het programma kijken. Hij wisselt niet voor niets constant de jongens”, aldus Stevens. “Het geval met Madueke heeft met overbelasting te maken. Als hij ze dan zo laat spelen door constant druk te laten geven. Dat kost zo veel kracht. Dat kan gewoon niet. Je kan Zahavi niet constant laten lopen van links naar rechts. Dan haal je zijn kracht weg waar je hem nodig hebt in de zestien meter.”

Stevens ging verder: “Ik vind het goed van hem dat hij inspringt in de situatie en bij zo veel wedstrijden in korte tijd niet constant druk wil geven. Als je dan met een ander soort spelers speelt, is het ook goed dat hij dat niet constant doet. Hij kan voor de wedstrijd wel zeggen dat hij dat wil gaan doen. Ik heb voor een wedstrijd ook zo vaak iets gezegd en dat in een wedstrijd niet uit kwam. Je hebt daar ook spelers voor nodig”, aldus Huub Stevens over Roger Schmidt en het spel van PSV.


Facebook Comments