Home Nieuws Huub Stevens openhartig: ‘Ik ben ontzettend veel van PSV gaan houden’

Huub Stevens openhartig: ‘Ik ben ontzettend veel van PSV gaan houden’

4779
0

Een openhartige Huub Stevens heeft in gesprek met het Eindhovens Dagblad een aantal opvallende uitspraken gedaan.

In de nieuwste podcast over het wel en wee van PSV bleek Huub Stevens te gast te zijn. De Limburger maakte van zijn hart geen moordkuil. Tegenwoordig is Stevens naar eigen zeggen geen trainer in het betaalde voetbal meer. We kunnen dus de conclusie trekken dat Huub Stevens een punt gezet heeft achter zijn loopbaan als voetbaltrainer.

Wat beweegt de Limburger tegenwoordig en hoe vult hij zijn dagen? Momenteel geeft Huub Stevens les in ‘mental resets’, om mensen die zich moeilijk kunnen motiveren te supporten en het soms zo belangrijke steuntje in de rug te kunnen geven.

Stevens vertelt over zijn nieuwe leven: “Je kunt je niet voorstellen hoe mensen hierdoor veranderen”, vertelt Stevens bij het Algemeen Dagblad. “Neem een van de mensen die ik heb gezien: Rob. Hij wilde niet verder met zijn leven en er al twee keer uitstappen. Ik kwam hem tegen en hij zat alleen maar voorover gebogen in zijn stoel. Vier tot zes weken later was hij na het volgen van de trainingen al een totaal andere man en nu werkt hij alweer een tijd in de beveiliging. Het is fantastisch om mensen zo te kunnen helpen. Dat doet me zoveel”, aldus de enthousiaste Limburgse oud-PSV’er.

Stevens is enorm gemotiveerd en gelooft dan ook heilig in zijn aanpak. “Er zijn mensen mee die nog tweehonderd meter kunnen wandelen als ze binnenkomen en na een aantal weken weer vier of vijf kilometer lopen”, vervolgt hij zijn relaas.

Is zijn carriere als trainer dan geheel voorbij? Ja, dat lijkt het wel op. Stevens legt uit hoe hij daar momenteen precies in staat want er zijn wel degelijk clubs met interesse. Nog steeds maar het is mooi geweest. Stevens koestert zijn jaren bij PSV als nooit tevoren. De trainer die in 2008 instapte bij zijn droomclub PSV maar dat avontuur zag stranden na de bekende en geruchtmakende problemen, is blij dat hij zichzelf PSV’er kan noemen en koestert geen enkele wrok richting de club die hem zoveel bracht.

“Ik ben ontzettend veel van PSV gaan houden, in alle jaren dat ik er ben. Dat gevoel is sterker dan voor Fortuna Sittard”, aldus een openhartige Huub Stevens.


Vorig artikelBasisspelers Lozano, Dest en Pepi topfit terug van succesvolle interlands met Mexico en Team USA
Volgend artikelVIDEO | Samenvatting Premier League Cup-duel Wolverhampton U21 – Jong PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in