Home Nieuws Huub Stevens niet eens met keuze voor Drommel: ‘Van Nistelrooij kan nu...

Huub Stevens niet eens met keuze voor Drommel: ‘Van Nistelrooij kan nu niet meer terug’

376
0

Huub Stevens kijkt uit naar de bekerfinale tussen PSV en Ajax. Stevens hoopt dat de beker opnieuw mee naar Eindhoven genomen kan worden.

De trainer in ruste, kritisch als altijd, wijst in het weekend van de finale naar bepaalde keuzes die Ruud van Nistelrooij maakt. Ook voor Stevens geldt dat de keuze voor Joël Drommel vraagtekens oproept. Sterker nog, Stevens vindt het niet verstandig dat Ruud van Nistelrooij voor Joël Drommel kiest in de bekerfinale tegen Ajax. Stevens heeft weinig op met het fenomeen ‘bekerkeeper’, laat hij weten in gesprek met de Volkskrant.

Drommel keept al het hele bekertoernooi en daar wijkt Van Nistelrooij zondagavond in De Kuip niet vanaf. Dat werd enkele maanden geleden al duidelijk maar veel begrip is er niet voor de keuze van de trainer. “Ik zou in een finale altijd met mijn sterkst mogelijke team spelen. Maar als Van Nistelrooij de belofte heeft gemaakt, kan hij nu niet meer terug. Dan verliest hij zijn geloofwaardigheid”, reageert Stevens.

De Limburger stelt dat Drommel onbedoeld extra druk zal voelen nu hij de voorkeur krijgt boven Walter Benítez. “Je weet dat het een gespreksonderwerp wordt. In aanloop naar de competitiewedstrijd tussen PSV en Ajax heb ik vorige week niemand over de keepers van PSV gehoord.”

Stevens benadrukt wel dat hij de gedachtengang van Van Nistelrooij snapt, maar zelf zou hij niet voor ‘een tweede keeper’ kiezen. “Je moet het menselijke aspect nooit uit het oog verliezen, maar we hebben het wel over profvoetbal waarbij het draait om winnen van prijzen. Je kunt een tweede doelman ook op een andere manier betrokken houden: door gesprekken te voeren of hem op de training af en toe bij de basisploeg te laten keepen”, aldus Huub Stevens.


Vorig artikelAad de Mos zet PSV en van Nistelrooij voor de finale nog even op scherp | De Mos haalt stevig uit: ‘Matige selectie’
Volgend artikelVan der Vaart gaat door met lofzang maar geeft Simons ook PSV advies: ‘Simons kan zo mee bij Barcelona’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in