Home Nieuws Huub Stevens lyrisch over Lars Unnerstall: ‘Van Bommel kan niet meer om...

Huub Stevens lyrisch over Lars Unnerstall: ‘Van Bommel kan niet meer om hem heen’

116
0

De keeperswissel bij PSV blijft de gemoederen bezig houden. Voor Huub Stevens kwam het in ieder geval niet als een verrassing dat Unnerstall de eerste man is geworden.

Stevens zag de wissel aankomen en vond het spel van Zoet onder de maat. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Huub Stevens aan niet helemaal verrast te zijn dat Lars Unnerstall tegen Willem II in het doel stond. “Met Jeroen Zoet ging het al een tijdje minder en je moet dan kijken hoe de andere keepers het op de trainingen doen. Als zij ook niet echt overtuigen, was Zoet misschien nog blijven staan”, aldus Stevens. “Ik denk dat Unnerstall zo goed was dat Mark van Bommel niet meer om hem heen kon. Hij is ook goed, maar moet het nu wel laten zien natuurlijk.”

Stevens kent de Duitse doelman goed. Unnerstall maakte in het seizoen 2011/2012 zijn debuut in het betaald voetbal onder Stevens bij Schalke 04 na een blessure van de eerste doelman. “We hadden een oudere reservekeeper in de selectie, maar Lars diende zich vanuit de jeugd aan. Hij werd mijn man voor het doel. Ik vond het een grote kerel met een enorm reactievermogen en bovendien was hij explosief en snel bij de grond. Hij is heel atletisch.”

Stevens adviseerde in 2017 dan ook technisch manager Stan Valckx van VVV om de Duitse doelman naar Venlo te halen en zo geschiedde. “Unnerstall is ook een persoonlijkheid. Hij brengt rust in de ploeg. Dat kan zijn wat PSV nu nodig hoeft, maar ik denk dat Zoet na deze teleurstelling ook nog wel eens sterker terug zou kunnen komen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here