Home Nieuws Huub Stevens had ontslag Mark van Bommel eerder verwacht

Huub Stevens had ontslag Mark van Bommel eerder verwacht

176
0

Waar menig analist of journalist het ontslag van Mark van Bommel toch nog onverwacht vond, denkt Huub Stevens daar anders over.

De Limburger en eveneens ex trainer van PSV is juist niet verrast door het ontslag van Mark van Bommel. De 66-jarige Limburger is zelfs enigszins verrast dat de club niet eerder dit jaar afscheid nam van de trainer van Bommel.


“Kijk, een jonge trainer maakt fouten. Mark heeft die ook gemaakt, zoals ieder mens fouten maakt. Hij heeft natuurlijk heel veel tijd gekregen van PSV. Dat ze nu gingen ingrijpen, kon je zien aankomen. Dat kon ook niet anders. Je kunt wel 20, 25 spelers eruit gooien, maar je weet als trainer dat jij het haasje bent.”

Stevens is al langere tijd niet onder de indruk van het voetbal van PSV en stelt vast dat het niveau van het spel bij PSV omhoog moet. Daar is de trainer gewoon verantwoordelijk voor, vindt Huub Stevens.
“Het begon eigenlijk vorig seizoen al. Na de winterstop speelden ze al niet meer zoals daarvoor. Dat heeft zich dit seizoen doorgezet. Het gaat ook niet alleen om de resultaten, het gaat om de manier waarop ze zijn gaan spelen. Het werd steeds moeilijker en steeds slechter. Ik had het misschien al eerder verwacht”, zegt Stevens over het ontslag van Van Bommel.

Dat Van Bommel een clubicoon is en mogelijk daardoor langer mocht aanblijven van de directie, snapt Stevens niet goed.

“Er is eigenlijk maar één clubicoon en dat is Willy van der Kuijlen. Die heeft altijd bij de club gezeten. Mark is nog elders geweest. Natuurlijk kun je praten over clubiconen, maar ik vind dat wel een beetje ver gaan”, aldus de Limburger bij FOX Sports zondagmorgen.